2011. sze 11.

Vicces, játékos hagyomány az Alacskáról

írta: Lmagazin
Vicces, játékos hagyomány az Alacskáról

Az Alacskai-lakótelepen rendszeresen megjelennek a Városüzemeltető Kft. munkatársai, de fenntartási tevékenységükön túl apró játékkal is kedveskednek a lakótelepieknek. A játék címe: A héten melyiket nem visszük el?; és röviden arról szól, hogy az adott napon éppen melyik szeméthalmot nem takarítják el a munkatársak.

Általában csak egy vagy két darab köbméteres méretű szeméthalom marad feltáratlanul a lakótelep közepén, de ha tényleg játékosra veszik a formát a munkatársak, akkor minden szeméthalom maradhat a helyén.

Több lakos szerint a kialakult szokás egyáltalán nem szórakoztató és szóvá teszik az irdatlan szemétmennyiséget, de a progresszív lakosok értik a tréfát, és jókat mosolyognak az eseményeken. Ők megjegyzik, hogy kedvelik azt az izgalmat, amit a munkások megjelenése és a szemét helybenhagyása között élnek át, hogy éppen melyik szeméthegyet nem veszik észre.

A viccet félretéve, elkeserítő, hogy képtelenek logikusan megszervezni a feladatokat, mert mit sem ér az igyekezet a munkatársak részéről, ha a menedzsment nem ismeri fel, hogy a köbméteres szemétkupacok elfogadhatatlanok egy lakótelepen. A látványt fokozza, hogy az Elefánt-lakópark mögött kialakított sétányt övező pollerek (behajtásgátlók) közül hónapokkal ezelőtt számosat kitörtek és ezek szanaszét hevernek most is a területen. Az pedig a hivatal munkáját minősíti, hogy hónapok óta nincs felelőse annak, hogy valaki helyreállítsa a kitört pollereket.

A lakótelepen már év elején is előfordultak elfogadhatatlan jelenségek, de úgy tűnik, hogy a tűzoltáson túl azóta sem sikerült a feladatellátást logikusan megszervezni. A körzet képviselőjének, Csabafi Róbertnek még bőven akad dolga, ha legalább a rend látszatát el akarja érni a lakótelepen. Csabafi úr választási kampányában arról beszélt, hogy valódi közbiztonságot akar, holmi sosem működő telepi rendőrőrsök helyett. A blog szerkesztői nem nagyon emlékeznek a korábbi évekből olyan esetre, hogy valakik betonba ágyazott pollereket szakítanak ki a telep közepén, vagy hónapról hónapra a szemétben kellett volna gyönyörködnie a telepieknek.

Javasoljuk, hogy Lévai alpolgármester végre tényleg vegye meg a GPS-t a budai lakhellyel rendelkező Péntek Tamásnak, a területért felelős menedzsernek, mert úgy tűnik, hogy utóbbi továbbra sem találja meg a lakótelepet.

Szólj hozzá

szemét lévai istván zoltán szemetes alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség alacskai városüzemeltető alacska péntek tamás hozzánemértés lévai istván