2011. sze 12.

Száz bográcsban rotyogott az étel

írta: Lmagazin
Száz bográcsban rotyogott az étel

 A kerület 12 éves hagyományát vitte tovább egy példás civil összefogás: idén is kellemes kikapcsolódást jelentett a pörköltfőző-verseny a Péterhalmi erdőben rendezett civil pikniken. A közönség szórakoztatásáról kutyás bemutató, zene és táncprodukciók gondoskodtak.

 
Több mint egy évtizede hagyomány a kerületben, hogy szeptember első hétvégéjén a település apraja-nagyja egy hatalmas gasztronómiai rendezvényen találkozik. A szokást a kerület egyik legrégebbi polgárőrsége indította 12 éve az első pörköltfőző fesztivállal. Ez azóta többnapos rendezvénnyé vált, ahol csaknem száz kerületi csapat bográcsában főnek a finom falatok.
A hagyomány megszakadni látszott, amikor az önkormányzat új vezetése ezzel a tradícióval (is) szakított, és idén nem szervezte meg a Szeptemberfeszt néven ismert rendezvényt. Ám a helyzetet megmentették a helyi civilek: példás összefogással, néhány hét alatt előkészítették a fesztivált a megszokott időpontban, de új helyszínen, a Péterhalmi erdőben.
Megmutatkozott a civil társadalom összefogásának ereje: mindenki legjobb tudását és munkáját adta a szervezésbe, így az önkormányzat nélkül is összejött a szükséges pénz a kerületi vállalkozók adományaiból. A szervezők a tűzgyújtási tilalmat gázpalackokkal hidalták át, így a csapatok elkészíthették, és átadhatták főztjüket a zsűrinek pontozásra.
Amíg a bográcsokban a pörköltek rotyogtak, a közönség szórakoztatásáról kutyás bemutató, amatőr zenekarok, tánc- és fitnesz csoportok produkciója gondoskodott. A legkisebbek is találhattak maguknak programot: volt légvár, pónilovaglás és kisállat-simogató.
 

Szólj hozzá