2011. sze 15.

Több tucat rendőrt vezényeltek el a kerületből.

írta: Lmagazin
Több tucat rendőrt vezényeltek el a kerületből.

Az elmúlt hetekben több tucat rendőrt vezényeltek el a tizennyolcadik kerületből. Az áthelyezett állomány szinte kivétel nélkül utcai szolgálatot látott el korábban.

Kerület szerte egyre többen panaszkodnak az elszaporodó bűncselekmények miatt. Szinte már nem múlik el nap, hogy ne érkezne hír újabb betörésről, lopásról, sok esetben sajnos erőszakos bűncselekményekről. A helyzet sokak szerint drámai, különösen annak figyelembe vételével, hogy a kerületben lévő több, mint 60 térfigyelő kamerából 30 több hónapja üzemképtelen. A térfigyelő rendszerben a nyári viharok tettek kárt, azonban annak javíttatását az önkormányzat részéről még a mai napig nem rendelték meg. 

Szintén az elmúlt hetek fejleménye, hogy a kerület négy polgárőr csoportjából kettő felfüggesztette tevékenységét. Indoklásuk szerint azért kényszerültek erre a lépésre, mert a korábbi évek gyakorlatával szemben az önkormányzat idén minimális működési támogatást adott tevékenységükhöz. A kerületi polgárőr szervezetek támogatását az önkormányzat tulajdonában lévő Közbiztonságért Közalapítványon keresztül juttatja el. ennek kuratóriumi elnöke Ughy Attila polgármester, aki a jegyzőkönyvek tanulsága szerint az elmúlt egy évben még egy ülésen sem vett részt személyesen.

Ezen a helyzeten ront tovább az az intézkedés, amelynek keretében több tucat, a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrt vezényeltek el a kerületi rendőrkapitányságtól átképzésre. Információink szerint a jövőben a jelenlegi rendőr-párosok helyett, autónként mindössze egy rendőr fog szolgálatot teljesíteni a kerületben.

Szólj hozzá

rendőrség attila;ughy attila; kozbiztonság