2011. sze 21.

Gyorshírcsárda - Négy tank üzemanyagot veszített Ughy Attila!

írta: Lmagazin
Gyorshírcsárda - Négy tank üzemanyagot veszített Ughy Attila!

Ughy Attila országgyűlési képviselőként különös áldozatot hozott, és saját maga ellen szavazott a Parlamentben, amikor támogatta azt a fideszes előterjesztést, amely a az elhibázott Orbán - Matolcsy gazdaságpolitika káros hatásainak csökkentése érdekében jelentős mértékben megemeli többek között a gázolaj jövedéki adóját.

Mint köztudomású, Ughy Attila 1.935.000 forintos havi fizetésével az ország egyik legjobban fizetett (sokak szerint legnagyobb álláshalmozó) politikusa. Ughy Attila vagyonnyilatkozata szerint egy SAAB 9 3 -as kombi személygépkocsival rendelkezik. Ennek a gépkocsinak a tankja 65 literes. A jelenlegi árszint mellett havonta 78 alkalommal tudja teletankolni autóját a fizetéséből. Az adóemelést követően ezt már csak 74 alkalommal teheti meg.

A kerületben terjedő hírek szerint az önkormányzat heti vezetői értekezletén többen sajnálkozásukat fejezték ki a történtek miatt, és arra kérték dr. Peitler Péter kabinetvezetőt, hogy üzenetüket adják át a távol lévő polgármesternek. Informátorunk szerint az értekezletet követően az is felmerült, hogy kérjenek költségtérítési többletet a polgármestertől, hisz a megnövekedett üzemanyag árak mellett a hivatalban egyre jelentősebb számban munkát vállaló vidékről, valamint Budáról ingázó köztisztviselők esetében ez a költségnövekedés jelentős.

Az üzemanyag áremelkedés minden bizonnyal legnagyobb vesztese a hivatalban dr. Pilcsák Csaba József, kerületünk nemrégiben kinevezett új aljegyzője, akinek tuzséri otthona az önkormányzattól 302 kilométerre található. Az aljegyző esetében a hetenkénti több, mint 600 kilóméteres hét végi ingázás komoly költségtöbbletet jelent.

A zalaegerszegi köztisztviselők kedélyének megnyugtatása végett dr. Peitler Péter ígéretet tett arra, hogy tárgyalásokat kezd a Zala megyei Volán társasággal arról, hogy indítsanak közvetlen járatokat a zalai megyeszékhely és az önkormányzat parkolója között.

(a hír részben kitaláció)

 

Szólj hozzá

ughy attila;ughy attila; pilcsák csaba