2011. sze 28.

Pániklevél

írta: Lmagazin
Pániklevél

Nem támogatja a kormány a budapestieknek több körben is megígért villamos és trolibusz fejlesztési terveket arra hivatkozva, hogy a 118 milliárd forintnyi pályázat "túlzott mértékű".

A fejlesztési minisztertől érkező értesítés letaglózta Tarlós istván főpolgármestert, aki lényegében két ügyet szeretne a mandátuma végéig megvalósítani: a tömegközlekedés modernizálását és a 4-es metró első szakaszának befejezését.

A főpolgármester első felindultságában nyílt levéllel fordult a kerületi polgármesterekhez és egyben fideszes országgyűlési képviselőkhöz, hogy vessék latba a lobbierejüket annak érdekében, hogy ne dobják ki a fővárosiak jogos igényét.

A dolgok jelenlegi állása szerint többek között veszni látszik az 1-es és 3-as villamosvonalak meghosszabbítása, belvárosi, naponta lerobbanó trolibuszok cseréje és a 42-es villamos Pestszentlőrincre való bevezetése. A kéréssel kapcsolatban Ughy Attila polgármester hallgatásba burkolózik így nem tudni, hogy kerületünk fidesz színeiben megválasztott országgyűlési képviselője mit kíván tenni az egyébként száz százalékban finanszírozott uniós projekt megmentése ügyében. 

Szólj hozzá

42 fidesz kormány hazugság tarlós istván átverés villamos pestszentlőrinc ughy attila xviii elughyzás