2011. sze 29.

Kerületünk végre bekerült az országos politika fősodrába

írta: Lmagazin
Kerületünk végre bekerült az országos politika fősodrába

Kerületünk végre bekerült az országos politika fősodrába, bár nem hisszük, hogy a legszerencsésebb kontextusban. Ámbátor a rossz hír is hír, gondolhatják városatyáink!

Legutóbb még a kínosra sikeredett strandbezárási időpont kapcsán került a Blikk internetes kiadásába kerületünk, most egyenesen Ughy polgármester fizetése a téma. A Blikk cikke Ughyról, mint rekorder álláshalmozó polgármesterről szól, aki a legnagyobb!!! nyertese lesz az adójogszabályok változásának. Emlékeztetőül, Ughy havonta majd 2 millió ft-ot keres, ez négy év alatt közel 100  millió forint, plusz mellékes természetbeni.

Blogunk is számos alkalommal értekezett már Ughy fizetésével kapcsolatban, ahol minden alkalommal elmondjuk, hogy egyrészt életszerűtlen, hogy valaki egyszerre négy ember munkáját végezze el; másrészt méltatlan a jövedelem nagysága, amikor embertársaink lassan éheznek; harmadrészt nyilvánvaló pofátlanság, hogy ilyen kiemelkedő jövedelem mellett még van képe a Fidesz frakciónak az egykulcsos adó mellett kiállni, ami növeli a társadalmi egyenlőtlenséget.

(Most szívesen értekeznénk részletesen arról a bornírt marhaságról, amivel indokolni próbálják az egykulcsos rendszer létjogosultságát. Álláspontjuk lényege, hogy ugye aki kétszer annyit dolgozik, az keressen is kétszer annyit. Ezzel szemben világos, hogy ma hazánkban a jövedelmek nagyságának semmi köze nincs az elvégzett munkamennyiséghez. Erre az élő példa a fideszes rokonság felvétele minden állami és önkormányzati céghez. (Gondoljunk először egy ápolónőre, utána meg egy tizenhatodik senkire holmi kommunikációs osztályon.))

Szólj hozzá

álláshalmozás attila;ughy attila;