2011. okt 12.

A rongálások ellen láthatóan tehetetlen a Mezőőr szolgálat

írta: Lmagazin
A rongálások ellen láthatóan tehetetlen a Mezőőr szolgálat

Az önkormányzat vezetése nagy sajtónyilvánosság mellett számolt be a más kerületek által gründolt mezőőri szolgálatba való belépésről. Sajnos a felfokozott várakozások eddig egyáltalán nem váltak be; az Almáskertekben óriási a mocsok, a Péterhalmi erdő szemetes, és rengeteg helyen megrongálták az erdei tornapályát, míg a Kapocs utcai erdőben atomjaira verték a játszóteret, és a gyáli szakasz különösen szennyezett háztartási és építési hulladékkal. A Péterhalmi erdő is sok helyen szemetes, de a nagyobb jelenlétnek köszönhetően jobb a helyzet, mint Imrén. Képeinken a hónapok óta megrongált erdei tornapályáról láthatóak képek, illetve az Almáskertek környezetéről.

Az Almáskertek környezetének lepusztulása különösen azért fájó, mert egyrészt ilyen harmatgyenge hatósági munkával korábban nem lehetett találkozni, hogy egyes gazdákat egész évben nem tudták rávenni birtokuk lekaszálására, másrészt pont az önkormányzati kezelésű földutat verte fel a parlagfű, harmadrészt és ez a hab a tortán, külön fideszes kezdeményezésű bizottság foglalkozott az Almáskertek területével. Hát, így sikerült! :)

 

Az erdőkben fontos lenne a kerületi jelenlét, akár öntevékeny civilek formájában is, mert a városőrség megszűnése óta sok helyen újra olyan jelenségek -szelektív hulladékgyűjtők környéke, erdei játszóterek, sétautak, lakótelepi állapotok - ütötték fel a fejüket, ami méltatlan kerületünkhöz. A mezőőri szolgálat hozzáadott értéke egyelőre abszolút nem érzékelhető, részben éppen azért sem, mert bizonyos részek felügyelete nem is feladata. A Városőrség megszüntetése Lévai alpolgármester szívügye volt, ám az általa tett lépések egyelőre csak visszalépést jelentenek a korábbiakhoz képest. Mindenesetre javasoljuk, hogy vegyenek egy nagy levegőt az illetékesek és legalább az azonnali tennivalók kapcsán intézkedjenek.

 

Szólj hozzá

rongálás lévai istván zoltán alkalmatlanság köztisztaság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség hozzánemértés péterhalmi erdő kapocs erdő hatósági munka