2011. okt 28.

Zászló zárszó

írta: Lmagazin
Zászló zárszó

Nem terveztük, ennek ellenére újra alkalmat adott az önkormányzat, hogy megemlékezzünk a botrányos zászlóprojektről. Mint azt megírtuk, komoly felháborodást keltett a Városgazda október 23-i zászlózási projektje, melynek során zászlónak látszó, négyzet alakú nemzetiszínű és uniós emblémát tartalmazó textíliákat helyeztek ki. (nem akarjuk senki hazafias érzelmeit megsérteni a textília kifejezéssel; nem találtunk jobbat) Többen '56 megcsúfolásáról beszéltek, de mi nem osztjuk ezt a véleményt. Egyszerű emberi mulasztásról van szó, csipetnyi alkalmatlansággal.

Péntek estére világossá vált, hogy egy hét nem volt elég a zászlók beszedésére. Információink szerint a Városgazda Zrt. Városüzemeltetési divíziója - melyet Péntek Tamás vezet - lett volna a felelős a kint hagyott tárgyak beszedéséért, de ezt nem tudták megszervezni, tekintettel arra, hogy a kertészeti részlegvezető több hónapja tett ígéretei ellenére képtelen volt egy kosaras autót találni, melyet a cég megvásárolhatott volna.

Természetesen ennek ellenére is lehetőség lett volna a zászlók beszedésére, ha megrendelnek egy kosaras autót - ahogy ezt tették a kirakásnál -, de ne legyünk telhetetlenek: nem jöhet össze minden. Így maradnak a Pest szerte méltán vicces "négyzetek". Elgondolkodtató, hogy ha egy zászlókihelyezés ilyen próbatétel a cégnek, akkor más fronton mi a helyzet. Kérdéses, hogy az elképesztő mennyiségű elbocsátás, vagy az újak jelenléte okoz-e áramkimaradásokat a rendszerben.

Híreink szerint Ughy polgármester - aki ezek szerint a héten beugrott a Városházára - nem dicsérte agyon Péntek divízióvezetőt. Kíváncsiak lennénk, hogy Lévay alpolgármester kapott-e instrukciókat további pályafutásával kapcsolatban.

 

 

Szólj hozzá

zászló lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés elpéntekelés városgazda zrt