2011. nov 02.

Lehet így is!

írta: Lmagazin
Lehet így is!

Dr. Gurmai Zita EP képviselő és Dr. Mester László a XVIII. kerület volt polgármestere, a Pátria Páholy Egyesület vezetője, a rodingi polgármester meghívására –egy kisebb küldöttség élén - hivatalos baráti látogatáson vett részt a kerületünk testvérvárosában, Rodingban. 

Meghívott volt még többek között Lelkes Gáborné, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Német Kultúrájáért Alapítvány elnök asszonya.  
Német részről a küldöttség tiszteletére adott jó hangulatú vacsorán megjelent Franz Reichold,  Roding város polgármestere, Markus Sackmann, a Bajor parlament államtitkára (CSU), valamint  Roding város vezetői és feleségeik, valamint  Gisella Westermeier 2. polgármesterasszony  Roding előző polgármestere.
Franz Reichold polgármester a vacsora előtt elhangzott beszédében hangsúlyozta, „a politikusok jönnek-mennek, de a barátság marad”.
Gisella Westermeier asszony kiemelte, hogy mindig nagy öröm találkozni azokkal a barátaival, akikkel együtt indították a testvérvárosi kapcsolatokat.
Dr. Gurmai Zita elmondta, hogy mindig örömmel, szinte már haza megy Rodingba. Köszönetét fejezte ki a meghívásért és a szívélyes családias fogadtatásért.
Markus Sackmann államtitkár reményét fejezte ki, hogy  a testvérvárosi  kapcsolat továbbra sem szakad meg, amit nagyban erősít  ez a mostani látogatás.
Dr. Mester László egyebek mellett a Pátria Páholy Egyesület és Roding város együttműködésének lehetőségeiről is szót ejtett. Német részről örömmel támogatják Mester László javaslatát.
Másnap délelőtt a csoport egy rövid autóbuszos városnézésen vett részt Franz Reichold polgármester vezetésével, ahol egyebek mellett Roding ipari területét is bemutatta a küldöttségnek.
A hivatalos program egy  városházi látogatással és megbeszéléssel ért véget.

A csoport innen Dr. Gurmai Zita meghívására tovább utazott Strassburgba, egy  háromnapos Európai parlamenti látogatásra. Az Európai Parlamentben Miguel Angel Martínez a parlament alelnöke fogadta a küldöttséget,  aki egy rövid előadást tartott a csoportnak, majd aktuál politikai kérdésekre válaszolt.

 

  
Szólj hozzá