2011. nov 03.

Amit ma megtehetsz...

írta: Lmagazin
Amit ma megtehetsz...

Igazából hétvégére lett volna ildomos megírni a bejegyzést, de tekintettel arra, hogy a jelek szerint működésünk jelentős hatással van az önkormányzati munkára (erről még írunk), ezért pusztán felebaráti szeretetből is klaviatúrát ragadtunk.

Nem az első, és nem a második eset, hogy a kerületi Városüzemeltető munkáján fennakadunk. Most is egymás után ért több olyan impulzus minket, melyet nem tudunk hova tenni. Jelen esetben a járdajavítási munkák feküdték meg a gyomrunkat.

Először az Ady utcában lévő munka keltette fel a figyelmünket. Az általunk, a munkakezdést követő elsőnek vélt hétvégén olyan egészséges mocsok volt a munkaterületen, ami kuriózumszámba megy az építkezések során. Hétvégére a helyszínen hagyott sitthalmok, megfizethetetlen. Utána szépen, lassan csordogált (tényleg nem hatásvadász a kifejezés) a munka, de a vége, a frenetikus befejezés még oly sokáig váratott magára. Nemhiába, az aszfalt hiánycikk lett, és képtelenek voltak az utolsó öt négyzetmétert befejezni.

Ugyanígy jártak a Halomi úton is. Hiába a jelentős számú felvonulás, a jelentős gépesítés, itt sem sikerült az utolsó 10 m2-t befejezni a hosszú hétvége előtt. Mintha direkt húznák. A rossz nyelvek szerint azért szenved a cég, mert az őrületes holdingosítás során sikerült úgy szervezni a hatásköröket, hogy piszlicsáré ügyekben is a vezérigazgatónak kell döntenie, ami azt eredményezi, hogy időnként többmilliós termelőgépek is hetekig állnak javítatlanul vezetői döntés hiányában. Így hát hiába vesznek fel a piaci szférát megszégyenítő juttatásokat a "zsoldosok" - mint a Péntek, Tóth, Csempesz trió - döntés, hatás és felelősségkörük gyakorlatilag nincs. Arról nincs információnk, hogy az egyelőre nem sok babért arató holdingosításról mit gondol Lévay alpolgármester, a rendszer bevezetésének lelkes támogatója.

Szólj hozzá

felelőtlenség alkalmatlanság lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés csempesz iván elpéntekelés tóth tibor józsef városgazda zrt