2011. nov 30.

Einstandolt adományok

írta: Lmagazin
Einstandolt adományok

A Magyar Kármentő Alapba (MKA) egy év alatt befizetett, a kamatokkal együtt több mint kétmilliárd forintra növekedett pénzadomány mindössze hatodát, hozzávetőleg 350 millió forintot fordítottak november elejéig a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak közvetlen megsegítésére, számol be a hírről több napilap.

Hasonló jelenségek sajnálatos módon kerületünkben is előfordultak. A szűkebb otthonunk közéletével kicsit is foglalkozók szinte mindannyian hallottak már különböző történeteket Bauer Ferenc, a Fidesz önkormányzati képviselője, önkormányzati rendezvényekért, valamint testvérvárosi kapcsolatokért felelős tanácsnok tevékenységéről. 

Idén az önkormányzat támogatásával került megrendezésre az a jótékonysági akció, amelynek keretében a tusnádfürdői gyermekotthonnak gyűjtöttek adományokat itthon, és külföldön egyaránt. A rendezvény felelőse Bauer Ferenc volt (arról már korábbi írásunkban beszámoltunk, hogy Bauer úr milyen károkat okozott a testvérvárosi kapcsolatokban). Az összegyűjtött adományok felhasználásával kapcsolatban  kerületünkben is kételyek merültek fel, ugyanis jelentős különbség mutatkozik az önkormányzati (Fidesz) sajtóban megjelenő adományok mértéke, és a kerületi vállalkozók által befizetett összeg között. Információink szerint többek között az itt eltűnt milliók is hozzájárultak ahhoz, hogy a Fidesz leváltotta a kerületi elnöki posztjáról Bauert. (A döntést sokan elégtételként élték meg, hisz a kerületi kormánypárt tagságában mindig megütközést keltett Bauer Ferenc MSZMP-s múltja (Nádudvaron volt MSZMP titkár).

Innen már egyre meredekebb lett a csúszda a kétszeres pártitkár (MSZMP, FIDESZ) számára, hisz a képviselő testület novemberi ülésén Ughy Attila polgármester (országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, fővárosi tanácsnok) előterjesztéseként döntöttek jól fizető tanácsnoki mandátumának december 31.-el történő megszüntetéséről. (A csúszda beszappanozásában a közhiedelem szerint Lévai István Zoltán jeleskedett, és el is foglalta a kerületi Fidesz pártelnöki széket.)

 

Szólj hozzá

fidesz lévai istván zoltán bauer ferenc attila;ughy attila;