2011. dec 19.

Adóemelés Pestszentlőrincen

írta: Lmagazin
Adóemelés Pestszentlőrincen

Hatalomba kerülve gyorsan elfelejtették Pestszentlőrinc fideszes vezetői az ígéretüket, amely szerint takarékosan fogják intézni helybeliek közügyeit.

Fél éven belül, kétszer is 500-500 millió forinttal növelték meg a kerület hitelállományát, de ami még roszabb, fittyet hányva az emberek enélkül is nehéz megélhetésére a Karácsony előtti képviselő-testületi ülésen megemelték az építményadót is.

A helyi fidesz hivatalossá tett pénzbehajtásának eredményeként mostantól 15%-kal növelve(!), 1200 ft/nm lesz a telekadó, ráadásul a húszéves gyakorlattal szakítva mostantól arra a 4100 garázstulajdonosra is kivetik az adót, akik 16nm- nél kisebb garázsuk miatt a korábbi, szocialista vezetéstől mentességet kaptak.

A képviselők a magánszemélyek esetében arányaiban megtartották az eddigi adókedvezmény mértékét, ám a többlet fizetési kötelezettség senkinek nem fog örömöt okozni. A vállalkozásokat a kivetett adók egy az egyben sújtják, jellemző módon előzetes egyeztetéseket sem a kamarával sem egyéb vállalkozói képviselettel nem folytattak. Arról sem végeztek felmérést, hogy a vállalkozói jövedelmek megsarcolásának következtében Pestszentlőrincről hány kerületi cég fog a környező, adómentes településekre átjelentkezni.

 

Szólj hozzá

budapest fidesz adó átverés vállalkozás pénzbehajtás pestszentlőrinc kerület xviii hozzánemértés