2012. jan 27.

Szennyvízszippantás aranyárban

írta: Lmagazin
Szennyvízszippantás aranyárban

Hiába gyűjtött össze két fideszes képviselő kétezer aláírást az önkormányzat decemberi ülésére annak érdekében, hogy a Főváros a jövőben a szennyvízszippantás díját ne a vízmérő órák alapján akarja megfizettetni.

A szennyvízszippantásban érdekelt vállalkozásoknak nagyobb bevételt hozó döntés ugyanis egy átlagos család számára 35-40 ezer forintnyi többletterhet jelent. Sok helyen ráadásul évtizedek óta várnak csatornára, így a szennyvíz elszállíttatásának megdrágítása nagy felháborodást okozott.

A képviselők egyhangúan felkérték a polgármestert arra, hogy tegye meg év végéig a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy méltányos döntést hozzon a Fővárosi közgyűlés. Kerületünk polgármestere, aki egyben fővárosi képviselő is mindössze két hónap „felkészülési időt” járt ki az érintettek számára, azaz március elsejétől beindul a kánaán a szippantós vállalkozók számára. A segítség elakadását tapasztalva Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő módosító indítványt nyújtott be, amely a hiányzó csatorna hálózat megépítéséig megtartotta volna az eddigi, jelentősen kedvezőbb fizetési rendszert. A január 25-i fővárosi vitában viszont a magánemberek érdekeinél ismét erősebbnek bizonyult a gazdasági lobbi, így a kormánypárti képviselők és Ughy Attila nem találták támogatásra méltónak a kezdeményezést, amelyet leszavaztak. Arról nincs információnk, hogy a polgármester úr miként fogja a választóik előtt nehéz helyzetbe hozott Dömötör és Csabafi képviselőknek megmagyarázni, miért nem sikerült a kerületiek érdekében elvárható módon kiállnia.

Szólj hozzá

fidesz szennyvíz becsapás pestszentimre ughy xviii dömötör csabafi