2012. ápr 02.

Letört fa okozott balesetet a buszmegállóban

írta: Lmagazin
Letört fa okozott balesetet a buszmegállóban

Hivatalos megkeresés:

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Ughy Attila polgármester úr
részére
Tárgy: kerületi fák állapotfelmérése
 
Tisztelt Polgármester Úr!
Bizonyára Önhöz is eljutott a híre annak, hogy a tegnapi napon az egyik legforgalmasabb kerületi buszmegállónkban, a Havanna lakótelep szomszédságában, az ott várakozó utasok közé csapódott egy az erős szél miatt letört méretes faág, maga alá szorítva egy kerületi fiatalembert, akit a tűzoltók szabadítottak ki. Hogy tragédiára nem került sor, az csupán a szerencsének köszönhető.
Büszkeségünkre szolgál, hogy elődeink sok évtizedes munkájának köszönhetően Pestszentlőrinc és Pestszentimre egyike a legzöldebb fővárosi kerületeknek, ám ez a kiváltságos helyzet jelentős feladatokat is hárít a mindenkori városvezetésre, különös tekintettel a zöldfelület megóvására és a viharkárok bekövetkeztének megelőzésére.
Kerületünk közterületi faállományát azok elhelyezkedésének függvényében részben az Ön által felügyelt gazdálkodó szervezet, részben a Főkert tartja karban. Kérem haladéktalan intézkedését annak érdekében, hogy mindkét vállalat méresse fel a feladatkörébe tartozó helyi zöldfelület állapotát és a szükséges intézkedéseket még a szokásos tavaszi- nyár eleji viharosabb időszak beköszönte előtt tegye meg. Fővárosi képviselői minőségemben a Főkert vezetőségével magam is felveszem a kapcsolatot.
A tárgyban meghozott intézkedéséről egyúttal kérem szíves tájékoztatását.
 
Budapest, 2012. április 2.
 
Üdvözlettel:
 
Szaniszló Sándor
fővárosi képviselő, volt alpolgármester
Szólj hozzá

baleset fa 18 buszmegálló havanna xviii szaniszló sándor