2012. ápr 02.

Schmitt-ügy a kerületben

írta: Lmagazin
Schmitt-ügy a kerületben

Rendkívüli frakcióülés lesz ma reggel 9 órától a Fideszben, melyen minden képviselőnek kötelező a megjelenés - Lázár János frakcióvezető aláírással ilyen tartalmú smst kapott tegnap késő este minden fideszes parlamenti képviselő. Erről hajnalban tájékoztatták a Népszabadság munkatársát.

A múlt pénteki közszolgálati interjú óta forr a kerületi közvélemény. A hét végén a kerület piacain szinte nem is lehetett mást hallani, mint a felháborodás hangját. Így érhető, hogy sokan kísérik figyelemmel, hogy kerületünk két fideszes országgyűlési képviselője, Ughy Attila és Kucsák László milyen eredményt ér el a mai kormánypárti frakcióülésen. A helyzet különösen érdekes. A hét végén még arról szóltak a hírek, hogy a Fideszben nem téma a Schmitt-ügy. Ehhez képest lényeges változás, hogy legalább beszélni mernek a kérdésről. 

Az ügy személyes pikantériája, hogy nem is olyan régen, a kerületi Fidesz, és Ughy Attila még élénken tiltakozott a plagizálás gyanújába keveredett - egykori - Pithagorasz Általános Iskola igazgatónőjének pályázata kapcsán. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a ma reggeli frakció ülésen is olyan vehemensen állnak ki korábbi véleményük mellett, és szólítják-e fel azonnali távozásra Schmitt Pált, mint tették azt korábban az igazgatónő esetében.

 

Szólj hozzá

attila;ughy attila; kucsák lászló schmitt pál