2012. ápr 03.

10 ezer forintot kaszál egy tank benzinen a kormány

írta: Lmagazin
10 ezer forintot kaszál egy tank benzinen a kormány

460 forint lesz Húsvétig az üzemanyag ára, bár a januári 326 forintról 294 köré erősödött a forint az euróhoz képest, a tankolás költsége rendületlenül emelkedik. Matolcsy úr kollégáinak tájékoztatása szerint egy liter üzemanyagon immár 221 forint adó illeti a fideszes kormányt és nincs szándék arra, hogy enyhítsenek az autósok és a szállítmányozók terhein.

Éppen egy éve még a 376 forintos benzinárat könnyeztük, akkor még nem sejthettük, hogy egyszer még annak is örülni tudnánk.

Az elviselhetetlen helyzeten sokat segíthetne, ha a kormány fix összegben állapítaná meg a tankolás utáni közterheket, ám ettől a lehetőségtől a kormány rúdjánál állók határozottan elzárkóznak, olyan bátor országgyűlési képviselő pedig egyelőre nincs, aki be merne terjeszteni egy ilyen szándékú törvényjavaslatot. Pedig az állam veszteségei is nyilvánvalóak, hiszen 400 forint alatti árszint felett hagyják otthon tömegesen a magyarok a gépjárművet, így a kevesebb eladott mennyiség jóval kevesebb központi bevétellel jár együtt.

Szólj hozzá

fidesz kormány átverés benzin ársokk