2012. ápr 06.

Gyula bácsi megúszta a telet

írta: Lmagazin
Gyula bácsi megúszta a telet

Vilmányi Gábor, a Havanna lakótelep szocialista képviselője rendszeresen felkereste a decemberi lapszámunkban bemutatott hajléktalan Gyula bácsit, hogy segítséget nyújtson a szokatlanul kemény tél átvészelésében. A lakótelepen élők által jól ismert ember szerencsére egészségesen megúszta az elmúlt hónapokat, bár a hideg évszakban erősen legyengült. Nagy segítséget jelentett neki, hogy az emberek jóvoltából az egyik ház szerelőszintjén meghúzhatta magát. A lakótelepen 15-20 fedél nélkül élő sorstársa van, de nem mindenkinek adatott meg, hogy a télen fűtött helye legyen.

Gyula bácsi elmondta, a Havannán élő emberek többsége megérti a helyzetét, sokan segítik a mindennapjait sokszor olyanok is, akik maguk is rosszabbul élnek, mint néhány éve.

Gyula bácsi rendezett, ad magára, mert például a közösségi házba járhat be borotválkozni és tisztálkodni. A férfi – aki álltása szerint valóságos sztár lett a telepen, mióta decemberben megjelent az újságban róla a cikk – azt szeretné, ha az önkormányzat azzal segítené a hajléktalanokat, hogy egy-egy mobil WC-t helyezne ki a lakótelep két végére.

Gyula bácsinak és minden segítőjének Boldog Húsvéti Ünnepet kíván a Lőrinci Magazin blog szerkesztősége!

Szólj hozzá

szegénység havanna vilmányi gábor gyula bácsi