2012. ápr 15.

"Politikai talajgyakorlatok helyett valódi megoldásokat" - Cocialista közlemény

írta: Lmagazin
"Politikai talajgyakorlatok helyett valódi megoldásokat" - Cocialista közlemény

Régen minden jobb volt, vélik a kerületi szocialisták.

"A FIDESZ vezette kormányzat súlyos károkat okozott a magyar gazdaságnak, amikor a Malévot hagyta csődbe menni, a csőd esetére pedig nem dolgozott ki hatékony cselekvési tervet. A Malévtól 2000 embert bocsátottak el. A Malév csődje láncreakciókat váltott ki a kapcsolódó vállalkozásoknál is, amely érintette mind a Budapest Airportot, mind az egyéb beszállítókat. A magyar kormány gyakorlatilag semmit nem tett a helyzet eszkalálódásának megakadályozására.

Az ellenzék és a civil sajtó egyértelmű jelzéseinek hatására a kerületi önkormányzat felismerte a kialakult helyzet tarthatatlanságát, de komolytalan szóvirágok puffogtatásán túl hosszú hetekig semmi nem történt. Bő két hónappal a csőd után remény nyílt arra, hogy érdemi segítséget tudnak nyújtani a munka nélkül maradtaknak, de az Ughy polgármester úr neve által fémjelzett álláskereső nap minden várakozást alulmúlt. A meghirdetett állásnapra érkező emberek valós állást nem, csak életvezetési tanácsokat és semmitmondó céges brussúrákat kaphattak. A FIDESZ politikai marketingakcióra használta fel és becsapta a kiváló munkaerőt képviselő embereket.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a állás- és jövedelemhalmozásai miatt reputációjában erősen megkopott Ughy polgármester mások baját saját céljaira kívánja felhasználni, és valódi megoldások helyett értelmetlen dolgokra fecsérli az erőforrásokat, ami további károkat okoz.

Mindezek fényében a kerületi MSZP vezetése felszólítja Ughy Attilát, hogy soron kívül hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. dedikált munkavállaló kijelölésével hozzon létre olyan monitoring-szolgálatot, amely a légiközlekedés meghatározó szereplőinek álláskínálatait megfigyeli és erről folyamatosan tájékoztassa a Malév és kapcsolódó cégek korábbi munkavállalóit;
  2. haladéktalanul hozzon létre egy legalább 25 millió forintos alapot a költségvetés egyidejű módosításával, amely kamatmentes kölcsönök és vissza nem térítendő támogatások kombinatív felhasználásával lehetővé teszi, hogy kerületi bejelentett lakcímmel rendelkező volt MALÉV-os álláskeresők munkakereséssel (interjúkon való megjelenés, felkészítők stb) kapcsolatos költségeit meg tudja előlegezni;
  3. tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került Budapest Airport kapjon meg minden kormányzati támogatást (MALÉV tartozásainak kiegyenlítése, hatósági díjak átmeneti mérséklése, MALÉV volt koncessziós jogainak haladéktalan továbbértékesítése) a válság átvészelése érdekében.

                                    

                                       Magyar Szocialista Párt Budapest, 18. kerületi szervezete

Budapest, 2012. április 15."

 

 

Szólj hozzá