2012. ápr 17.

Gyorshír Sára - Gyűjtést szerveznek Ughy Attilának

írta: Lmagazin
Gyorshír Sára - Gyűjtést szerveznek Ughy Attilának

 Általános megrökönyödés érezhető a kerületi lakosságon, miután kiderült, hogy az Országgyűlés elfogadta a parlamenti képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat, melynek értelmében Ughy Attila a jövőben nem lehet egyszerre polgármester és parlamenti képviselő. És fővárosi képviselő. Oh, igen és fővárosi tanácsnok sem. Elnézést a figyelmetlenségért: nem lehet felügyelő bizottsági tag sem.

Olvasóinkat kérdeztük meg, hogy mit szólnak ehhez:

Kovács Józsefné, munkanélküli közalkalmazott: "Nagyon sajnálom, hogy polgármester úr több pozícióját is elveszti, így félek, hogy az intézkedés hatása a kerületen csattan. Remélem, hogy azok a szinergikus előnyök, melyeket eddig polgármester úr áldozatos munkája biztosított, nem vesznek el, és a a kerület továbbra is prosperálni fog. Valahol, lélekben, most polgármester úr is kvázi munkanélküli, így kötelességemnek érzem a mellette való kiállást."

Szabó István, munkanélküli pedagógus: "Nem igen tudok most bármit mondani, mert megérintett mindaz, ami a "mi Attilánkkal" történt. Tudom, hogy milyen nehéz időszak előtt áll, és egzisztenciálisan is kemény időszak jön neki. 750 ezer forint ezért a munkáért, már elnézést, de chipszar. Ugyanezt éreztem, amikor kollégáimat, majd engem is kirugdostak. Először csak a jutalmakat vonták el, majd az adójóváírásunkat. Később megkurtították a cafetériánkat, és azt is csak a CBA-ban vásárolhattuk le. Utána hónapokig nem tudtuk mi lesz velünk a megjelent életpálya-modell kapcsán. Szabályosan megnyugodtam, amikor végre kirúgtak. Így mindenkinek könnyebb. Csak azt bánom, hogy a rám vonatkozó pofátlan végkielégítésekre vonatkozó szabályok túlságosan megengedőek. Jobb lett volna, ha az egész végkielégítést leadóztatja a Matolcsy Gyuri. Attilának szurkolok, mert ha valaki, akkor ő megérdemelte azt az 5-6 állást."

Józsa György, munkanélküli felszolgáló: "Először azt hittem, hogy Hírcsárdás hír, hogy valami összeférhetetlenségi szabályokat vezettek be. Utána hallottam, hogy tényleg bukta Ughy úr a havi 2 millás fizetést. Szerintem ez felháborító, mert azért a pénzért megdolgozott. Lényeg, a lényeg úgy gondolom, hogy ha Scmitt Pali is megkapja élete végéig a teljes ellátást, akkor ez Attilának is járna. Én se voltam bejelentve, mégis, amikor a főnököm kirúgott, akkor fillére pontosan megkaptam az utolsó napra járó bért."

A legkarakánabbul Lévai alpolgármester fogalmazott: "Az nem járja, hogy a "Vörös Polip" szétlopta a kerületet, addig a Polgármester urat kisemmizzék. Rendelet-javaslatot terjesztettem be, hogy emberöltőként egyszer adományozzunk "Lehető Legjobb Polgármester díjat", melyet az a polgármester kaphatja meg 25 évente, aki egyszerre a legtöbb pozícióban képviselte a kerületiek érdekeit. Ez csak Ughy polgármester úr lehet. A javadalmazáshoz tartozik a kerület mindenkori legnagyobb területű ingatlanának (volt Üllői úti orosz laktanya területe) tulajdonjoga, az "első éjszaka joga", valamint polgármester úr számára élete végéig az utolsó összevont fizetése, ami ugye 2 millió forint. A források előteremtése érdekében kínai juan alapú kötvényt, valamint téglajegyeket bocsátunk ki, melyeket az Isten házában lehet jegyezni."

Lapzártánk után jelent meg a hír, hogy a kerületben önszerveződő csoportok alakultak, melyek gyűjtést szerveznek Ughy Attila elmaradt juttatásai kompenzálására.

 

Szólj hozzá

polgármester adósság lévai istván zoltán ughy lévay pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; elughyzás