2012. ápr 18.

Találós kérdés

írta: Lmagazin
Találós kérdés

Mi az: XXI. századi színvonalnak megfelelő új szellemű közösségi, minden tekintetben európai, polgári jellegű közösségi multifunkcionális, klasszikus kulturális találkozóhely?

Nem, kedves olvasó, nem a munkanélküli központra gondoltunk.

A fenti ötletszerűen összehordott szuperlatívusz jelzőkkel a Rózsa Művelődési Ház „átalakított” büfépultját illette az önkormányzat állítólag közszolgálati honlapja.  Ezzel még távolról sincs vége a furcsaságoknak. Bőséges választékot emleget az önreklám cikk szerzője:

 „Igyekeztünk úgy kiválasztani a termékeket, hogy a kínálat mindenki ízlésének eleget tegyen. A hagyományos presszótermékek mellett péksütemények és a kávézás kultúrájához tartozó cukrászati készítmények is helyet kapnak.”

Ezzel szemben ottjártunkkor pár üdítő és alkoholos ital, valamint pufi zacskós chips alkotta a „bőséges kínálatot”, ja és egy inkább irodába való kávéfőző gép. Vendég egy szál sem volt, a pultos hölgy egy kellemes helyre húzódva békésen olvasgatott a pult mögött. Tudomásunk szerint az elmúlt egy hónapban szinte nulla forgalmat produkált a közpénzből átalakított „kávézó”. Az átalakítás lényegében kimerült az asztalok és székek átrendezésében.

Korábban egy vállalkozó bérelte a ház büféjét, amelyért bérleti díj címén havonta 60 ezer forintot fizetett, valamint ezen felül fizette a büfé rezsijét, az ott dolgozó munkabérét, valamint finanszírozta az árukészletet. Ergó bevételt hozott az intézménynek. Őt a vállalkozóbarát önkormányzat unortodox vállaltpolitikáját megtestesítő Banyár László és kollégái - a már kerület szerte közismertnek tekinthető módon - "polgári értelemben" kirúgák. Most állítólag az árukészletet a Városgazda Nonprofit Zrt biztosítja, valamint pultos is a zrt alkalmazottja. Hab a tortán, hogy állítólag a pultos hölgy semmi vendéglátós múlttal nem dicsekedhet, de ezt hagyjuk.

Kíváncsian várjuk, hogy a továbbiakban milyen egyéb szolgáltatásokat államosít az önkormányzat. Például azt sem értjük, hogy miért vannak maszek fogorvosok, meg nyelvtanárok. Mit keres itt ez a sok profitéhes Lidl és CBA? Nem lenne jobb, ha újra mindenről az állam gondoskodna? Például a nemzeti búgócsigákat is hiányoljuk!

Találos kérdés: Vajon az okozott veszteségért hány millió forinttal nő Banyár László éves prémiuma?

Szólj hozzá

alkalmatlanság banyár lászló rózsa művelődési ház