2012. ápr 22.

Megemlékezés az első Országos Simicska Napról (ORSI)

írta: Lmagazin
Megemlékezés az első Országos Simicska Napról (ORSI)

Facebook-free olvasóink lemaradtak a tematikus napunkról - amikor a Népszabi megírta, hogy a Közgép Lalié - , amikor több bejegyzés keretében emlékeztünk meg a híres oligarcháról, a Fidesz házi beszállítójáról, a magyar gazdaság csúcsszereplőjéről, Simicska Lajosról.

Viszont senkit nem szeretnénk megfosztani a lehetőségtől, hogy megismerje válogatott gondolatainkat Lajosról. Íme! Akik olvasták, azok nyugodtan lapozzanak tovább a miniszterelnök állambiztonsági múltjáról szóló bejegyzésekhez. Kövessenek minket a Facebook-on is, hogy frissiben értesüljenek a kerület, és az ország kalandjairól!

"A Simicska Lajos emleknapon emlékezzünk meg a kormány eddigi legsikeresebb gazdaságpolitikai döntéséről, a MOL részvények megvételéről. 24000 Ft-on vették, ma 16900 Ft. Gratulálunk, reméljük a saját pénzüket is befektették!"

"Ma Simicska Lajos napot tartunk, így több szempontból is megvizsgáljuk a Simicska-féle alkotmányos költségeket. Gondolkoztak már azon, hogy ha Hagyó Miklóst egy Nokiás dobozzal próbálták infragranti szituációba keverni, akkor S. Lajos milyen módon adhatja át a feltételezett összegeket a Kedves Vezetőnek. Lehet, hogy a Közgép Zrt első megrendelése keretében úttörővasutat épített ki a Cinege utca környékére?"

"Talán emlékeznek még a kedves olvasók, hogy pár hónapja megemlékeztünk a magyar gazdasági csodafegyverről, a Közgép Zrt-ről. Nos, ma kiderült, amit csak a gyengeelméjűek és a Polgárok Házának lelkes látogatói nem tudtak: a Közgép Simicska Lajosé.
A Közgép a választások óta 200 milliárd (!) forintnyi munkát nyert el az államtól és a kormánypárti önkormányzatoktól. Ha feltételezzük, hogy a Kósa-féle "MrTwentypercent" modell általános, akkor ez azt jelenti, hogy 40 milliárd (!) forintnyi közpénz tűnt el a fideszes pártkasszában. Ha ezt szintén a Kósa-féle shortolási modell szerint egyszer-kétszer megforgatták, akkor tegyük fel, csak ebből összejöhetett pl. 100 milliárd, számmal leírva: 100 000 000 000 ft alkotmányos költség. Egy 100 ezres Békemenet személyi jellegű kiadásai kb. 500 M ft (5000 ft fellépő díjjal kalkulálva). Ergo, ha a Közgépes korrupciós összegeket Békemenetté konvertálják, akkor a választásokig 3,5 naponta, magyarul hetente 2-szer is lehet belvárosi városnézést szervezni."

"Szerkesztőségünk véleménye szerint a Fidesz-kormány a következő lábjegyzettel fog bekerülni a történelemkönyvekbe: "Az adott viszonyokra jól jellemző, hogy a fejlesztési pénzeket koordináló minisztériumot egy, a gazdasági életben nem ismert, felsőfokú képesítés nélküli miniszterasszony vezette. A miniszter politikai főtanácsadója pedig egy fogorvosi végzettségű személy lett, akinek testvére az ország első számú oligarchájának strómanjaként működött. Az oligarcha, Simicska Lajos a vezető kormánypárt gazdasági háttérembere, a miniszterelnök valamikori kollégiumi szobatársa volt. A történészek ezt az időszakot csak "A második tatárjárásként" emlegetik."

(az első kép a hvg.hu érdeme, a második a Varánusz blogé.)

 

Szólj hozzá

fidesz simicska lajos