2012. ápr 30.

Kaszálatlan közterületekkel emlékezett meg a városvezetés a Munka ünnepéről

írta: Lmagazin
Kaszálatlan közterületekkel emlékezett meg a városvezetés a Munka ünnepéről

Hosszú idők óta először fordult elő, hogy május elsejét megelőzően nem tett rendet a kerületben a városvezetés. Félő, hogy az új jelenség, egyben egy hagyomány megteremtésének is a kezdete..

Korábban minimum követelménynek számított, hogy a munka ünnepére a Városgazda Zrt., és elődei lekaszálják a parkokat, elszállítják a szemetet, magyarul kicsinosítják a kerületet. Annak ellenére, hogy a cég - a közmunkásoknak köszönhetően - sosem látott létszámmal bír, továbbá nem készülnek saját kivitelezésben jelentős fejlesztések, mégsem sikerül ezt az alapvető célját elérnie. Pedig az időjárásra sem lehet panasz, az elmúlt két hét ideális viszonyokat teremtett a parkfenntartási munkákhoz. Ennek ellenére a Péntek Tamás által vezetett divízió nem tudott megbirkózni a "kihívásokkal", így kaszálatlanul, rendezetlenül maradtak a Havanna, Szent-Lőrinc, Gloriett, Alacska lakótelepek, valamint számos egyéb park is.

Közel két évvel a választások után, az önkormányzat és a cégek környékén még mindig káosz tapasztalható, egy-egy a sajtónak szánt esemény leköti a cégek teljes szervező kapacitását, és az alapvető, jogszabályokban megfogalmazott feladatokra senkinek nem marad ideje.

Mindez azért rossz hír a kerületiek részére, mert a lepusztuló közterületek, a növekvő bűnözés és a gyatra kulturális élet miatt számottevően eshetnek az ingatlanárak. Az inkompetens városvezetés árát a kerületieknek kell megfizetniük.

Pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A változásoknak azokat a területeket kellett volna érintenie, ahol lehetséges lett volna a szolgáltatási színvonal hatékony javítása. Ezzel szemben Ughy Attiláék mindenhova odacsaptak, ahol személyi jellegű problémáik voltak. A kerületért sokat tett szakembereket rugdostak ki pusztán azért, mert már a "Mester-érában" is dolgoztak.  Ez lett a végeredménye, itt tartunk, hogy már a fűnyírás is kihívás. Nagyon alacsonyra rakták a lécet, de ezt is le tudják verni. 

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester szemét szemetes ughy pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás hozzánemértés városüzemeltetés városgazda zrt