2012. máj 02.

Az adócsökkentés kormánya - Nem, nem Hírcsárda (tényleg nem)!

írta: Lmagazin
Az adócsökkentés kormánya - Nem, nem Hírcsárda (tényleg nem)!

Sokaknál kivágta a biztosítékot az Orbán-kormány legújabb ötlete, miszerint percenként 2 forint adót vetnek ki a telefonálásra, hogy így gátolják meg a költségvetési hiány elszabadulását. Ez sokak szerint ellentétes egyes uniós direktívákkal, mert így a telefonálásra kétszeresen is forgalmi adót vetnek ki (áfa, illetve ez a percadó).

Természetesen mind a gazdasági szakemberek, mind az érintettek azonnal jelezték, hogy ennek hatása - a fogyasztói szokások megváltozásával - nem biztos, hogy megegyezik Orbánék vágyaival.

De azok sem csalódtak, akik arra számítottak, hogy Matolcsyéknak sikerül a hajmeresztő adót még egy vérlázító intézkedéssel megfejelniük. Történt ugyanis, hogy a szociális érzékenységről híres Orbán-kormány (ha most el kezdett fuldokolni, akkor azonnal tárcsázza a 104-et; ha szerencséje van, akkor Önért mennek a mentők) úgy döntött, hogy a szegényeket és időseket megkíméli az adó alól. Ennek megfelelően havi (!) 10 perc beszélgetésig nem kell adót fizetni, csak e fölött. Az elégedetlenkedőknek jelzem, hogy ez messze nem kevés, pontosan 600 másodperc. Napi húsz sec. :D

Tehát a "szociálisan érzékeny" Orbán úgy döntött, hogy 10*2 ft, azaz 20 ft adókedvezményt ad a szegényeknek a havi telefonszámlákból. Ha családosok, és egy számlájuk van, akkor pechjük van, mert akkor ez fejenként csak 10, vagy 5, vagy 4 ft. Önt is átjárja a felismerés, hogy mégis mennyire érzékeny a kormányunk a kisember dolgai iránt? 5, 10, vagy akár 20 ft adókedvezmény havonta? Ennél jobb ajánlatokat még Horst Fuchs sem igazán tud adni.

Ez az Orbán egy igazi jó despota. Aki pár hónappal ezelőtt törölte el a havi tízezres adójóváírást, most visszaad belőle 20 forintot? Az ember szeme könnybe lábad.

Ha van bicskanyitogató pofátlanság, akkor ez az. Hol vannak már a Horváthágnes-féle kórházi széfek, meg a kakaóbiztos számítógépek, amikor ez a rezsim 20 forintért akar megvenni minket? Hát mi ez kérem szépen, ha nem a földkerekség legnagyobb, legvérlázítóbb pofátlansága a nép ellen. Húsz forintot borravalónak nem adnak már, ezek meg ezzel akarják kiszúrni a szegények szemét.

Napi húsz másodperc beszélgetés jár? Ennyi a kvóta?

 

Szólj hozzá

orbán fidesz hazugság alkalmatlanság hozzánemértés