2012. máj 04.

Nyílt levél Ughy Attilának az Alacskai laksziról

írta: Lmagazin
Nyílt levél Ughy Attilának az Alacskai laksziról

Az örökifjú Szaniszló Sándor újabb nyílt levéllel igyekszik sarokba szorítani az álláshalmozásai kapcsán meglehetőseiben leterhelt Ughy Attila polgármestert. Sőt, képekkel illusztrálja állításait. A levél kapcsán nekünk pedig az jut eszünkbe, hogy a tavalyi év mintha végig erről szólt volna. És idén újra kezdődik minden, semmi tanulási folyamat nem látszik. Lássuk a mai termést:

"Ughy Attila polgármester részére

Tárgy: Nyílt levél az Alacska-lakótelepen tapasztalt állapotok kapcsán

Tisztelt Polgármester úr!

Legutolsó lakótelepi bejárásom alkalmával sajnálattal állapítottam meg, hogy e tárgyban született jelzésem óta sem sikerült teljes mértékben leszámolni a lakótelepen tapasztalt negatív jelenségekkel. Azonban tapasztalva azt, hogy a lakossági nyomásra Ön eseti problémá(k) megoldása érdekében eljárt, ezért újra Önhöz fordulok a lakótelep érdekében.

Először is jelzem, hogy  a vízelvezető rendszerek takarítása és az Elephant-lakóparkot övező pollerek problematikája – reményeim szerint véglegesen – megszűnt. Kérem e megállapításomat ne tekintse elismerésnek, mert ez az alapvető minimum, aminek eddig az ön által felügyelt szervezetek nem tudtak megfelelni.

Azonban a korábban jelzett többi probléma továbbra is fennáll, amiben a lakótelep lakossága azonnali intézkedéseket sürget. Április utolsó napjaiban történt bejárásomkor az alábbiakkal szembesültem:

  •  kérésem ellenére továbbra sem történt előrelépés a lakótelepi zöldhulladék szisztematikus elszállítása, vagy időleges elkülönített kezelése tárgyában; így fordulhatott elő, hogy a lakótelep sarkaiban több köbméteres hulladékhalmok voltak;
  • A Városgazda felelőtlen eljárása kapcsán kiszáradt fák eltávolítása és pótlása nem történt meg; ez roppant lehangoló látvány;
  • a lakótelepi buszfordulóban lévő virágágyás teljesen elgazosodott;
  • a lakótelepet övező szánkózódomb mellett lévő szelektív hulladékgyűjtő környezete minősíthetetlen;
  • a Péterhalmi erdő lakótelep felőli része szemetes, de ennek alapvető oka, hogy nincs megfelelő méretű gyűjtőedényzet kihelyezve, így e probléma folyamatosan jelentkezni fog az egész szezonban.
  • az Önök által épített csapadékvíz-szikkasztó „rendszer” kapcsán a lakótelep képe inkább emlékeztet egy ostromlott város védelmi rendszerére, mint egy kétmilliós főváros lakóparki környezetére; sokkal komolyabb egyeztetést tartanák szükségesnek egy ilyen „beruházás” előtt;
  • a lakótelepen élők elmondása szerint jelentősen nőtt a bűnesetek száma.

Mint látja a problématérkép döntő többségében a Városgazda elégtelen működésére, vagy hibás szemléletű műszaki munkájára vezethető vissza. Ennél fogva a lakótelep lakosainak nevében joggal várhatjuk el, hogy haladéktalanul lépjen ez ügyekben, és követelje meg vezetőtársaitól, hogy munkájukat a korábbi éveknek megfelelő alapossággal, nagyfokú empátiával lássák el. Mint látja, már rég nem új infrastruktúrákat kérnek önöktől, hanem  „csak” lakókörnyezetük ápolását, rendben tartását.

 

Budapest, 2012. május 03.

Tisztelettel,

Szaniszló Sándor, 

korábbi képviselő

 

 

 

 

Szólj hozzá