2012. máj 06.

Lusta kerület a mienk, Ughy Attila polgármester szerint

írta: Lmagazin
Lusta kerület a mienk, Ughy Attila polgármester szerint

A fideszes önkormányzat két éve egy szöget nem tett arrébb a kerületben. Minden pusztul, a környezet és a közösség is. Szerintünk a kerületvezetés lusta.

"Érdekes" majálisukat mégis azzal az hóbortos szöveggel hirdették, hogy a megújult Bókay kertben szórakozhatnak a kerületiek. Hogy a szórakozás milyen színvonalú volt, sejthettük a programból. A Bókay kert hogyan újult meg? Íme, a képek:

 

 

 

Nagyításhoz katt a képekre

Belenéztünk az önkormányzat által fizetett tv18 műsorába is (lásd alant mellékelt filmünket), amely így kezdődik: „Ez az úr némi meglepődéssel  az arcán szemléli az 51-es villamos Piros iskola előtti megállóját.”
Mi tagadás mi is erősen csodálkoznánk a bácsi helyében, hogy mit keres az 51-es villamos Pestszentlőrincen a Piros iskolánál. Így viszont csak azon csodálkozunk (vagy talán nem is), ha van aki néz egy ilyen tájékozatlan televíziót. Azt régóta tudjuk, hogy a kerületi intézményeket import humánerővel "erősítették" meg, de hogy munkájukat senki nem felügyeli, az tényleg nagyvonalú gesztus. 

Nemrégiben például  Hardy Mihályt  a BA szóvívőjét  átnevezték Dr. Völner Pálnak. Úgy látszik, Hardy is áldozatául esett az átnevezési mániának; bár annyi igazság van benne, hogy moszkvai tudósító volt a régmúltban.
No, de vissza a mába: "lusta elnyúló kerület a mienk", közölte Ughy Attila polgármester ugyanebben a riportban.  A Piros iskola elé kiraktak egy iskolai padsort, meg nagy betűket festettek a járdára. Ez tényleg fontos volt. Mint ahogy az is korszakalkotó kerületünk életében, hogy átmenetileg át kívánják nevezni a XVIII. kerületi villamos megállókat az eddig olimpiát rendező városok nevére.  Egyszerűen képtelenek elszakadni az átnevező mániájuktól, tipikus pótcselekvés az érdemi munka helyett. (Amúgy, az önkormányzati megállónak javasoljuk a Peking megálló nevet adni.) 

De ez eddig csak bumfordiság volt. Ellenben az, hogy Ughy Attila nem ismeri kerületünket, az pofátlanság. Ugyanis nincs tudomása még az egyetlen műemlékünkről sem, pedig azt az egyet nem nehéz megjegyezni.

Figyelem, oktatási tananyag a felkészületlen polgármesternek: A kerület névadójának emelt Szent Lőrinc kápolnát Grassalkovich Antal építtette az 1760-as években, barokk stílusban, a hozzávezető diagonális Kápolna út tengelyében. (A mai Margó Tivadar u. végén.) 1830 körül klasszicista stílusban átépítették. 

Reméljük ezzel a kis gyorstalpalóval segítettünk polgármester úrnak. Továbbá több százéves épületünk is van, hirtelen példának okáért legyen a  Bókay Árpád Iskola, vagy a mindjárt 110 éves Zila Cukrászda. Az idézeteink koránt sem teljesek e másfél perces anyagból, de a terjedelem korlát nagy úr. Mivel láthatóan nagy igény van e témából, ezért ezt igyekszünk idővel kielégíteni.
A film végén Ughy vicces villamos megállókat álmodik, pedig az egész kerületvezetés kész röhej.

Akkor lássuk a filmet:

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság ughy nemtörődömség hozzánemértés városgazda zrt