2012. máj 10.

Búcsú Ferihegy 1-től

írta: Lmagazin
Búcsú Ferihegy 1-től

A Budapest Airport napokon belül kénytelen bezárni a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálját.


A bezárásra ítélt 1-es terminált 1950 májusában nyitották meg, magának a Ferihegyi repülőtérnek a háború utáni újjáépítéséről már 1947-ben döntöttek. A megnyitáskor Ferihegyet csak az 1946-ban alapított Malév-előd, a Maszovlet gépei használták. 2004-2005 között felújították, azóta használják a fapadosok. 2007 óta a Nyugati pályaudvarral közvetlen vasúti összeköttetése is van.


 A terminál bezárása újabb kerületi munkahelyek, vállalkozások megszűnését hozza magával. Már a MALÉV csődje miatt is több ezer kerületi család került padlóra. Ughy Attila polgármester által rendezett szemfényvesztés rendezvény „állásbörze” címen, pedig hatalmas kudarcba fulladt. Pilótáknak, stewardesseknek néhány ügynöki „állást” ajánlottak, meg néhány segédmunka szerű részfoglakoztatást.
 A Budapest Airport jelezte, hogy Ferihegy 2-es terminál üzemeltetése is megoldhatatlannak látszik a drasztikusan megnövekedett adóterhek, valamint a forgalom és vele a bevételek nagymértékű visszaesése miatt. Arra gondolni sem merünk, mivel járna, ha Budapest repülőtér nélkül maradna.
Pár éve még hatalmas fejlesztéseket kívántak létrehozni, igen gyors ütemben. Többek között gyorsvasút, szálloda, és üzletközpont létesítése, továbbá még új légitársaságok Ferihegyre csábítása is a tervek között szerepelt.

 
Ma már csak az a kérdés, túléli e Ferihegy a Fidesz gazdasági, és egyéb ámokfutását.

Szólj hozzá

felelőtlenség ughy pestszentlőrinc pestszentimre hozzánemértés