2012. jún 04.

Erdei csapda

írta: Lmagazin
Erdei csapda

Előre is elnézést kérünk indulatos bejegyzésünkért, de a tapasztalt ostobaság ezt váltotta ki.

Valami "állat" a Péterhalmi-erdő Alacska lakótelepi bejárója elé ásott egy gödröt. Bele a csapás közepébe, ahova érkezni szoktak a futók, kerékpározók, természetjárók. A gödör előtt semmi figyelmeztető jelzés, és kb egy 20 centis átjárót hagytak a gödör és a fa között. Nem tudjuk, hogy a hétvégén hány embert hagyta cserben a lélekjelenléte és borult a gödörbe, mindenesetre hajmeresztő ötlet.

Ugyebár, mint az közismert az erdőt a lakótelepről úgy lehet elérni, ha a túrázók, sportolók előtte lendületesen átvágnak a Nemes utcán. A gödört az út szélétől mintegy két méterre ásták ki, de úgy, hogy a szintkülönbségek miatt csak közvetlenül előtte lehet ezt észrevenni.

Azt is tudni kell, hogy az adott erdőszeletet most művelik. Nem tudjuk, hogy erre feljogosított ásta a lyukat (valószínű), vagy valami rosszindulatú bolond, de ez közveszély. Ha már úgyis nagy önkormányzati rajongótáborunk van, akkor intézkedjenek. Mi addig is küldünk egy mailt az illetékesnek.

A képekről látható, hogy sehol előjelzés, a fény-árnyék viszonyok miatt pedig szinte lehetetlen időben észrevenni a fél méter mély lyukat. Valakit ezért piszkosul fenéken kellene billenteni.

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre péterhalmi péterhalmi erdő