2012. jún 04.

Titokzatos jegyző keveri a lapokat a Városházán

írta: Lmagazin
Titokzatos jegyző keveri a lapokat a Városházán

Különös jogi környezetben működik Pestszentlőrinc képviselő testülete az új jegyző kinevezése óta, mivel a hivatal vezetője nem hajlandó kézjegyével jogszerűsíteni az előterjesztéseket.

Peitler Péter jegyző, aki Ughy Attila fideszes polgármester legfontosabb bizalmi embere kerüli a nyilvánosságot, városházi forrásaink viszont egybehangzóan állítják, hogy a személyes jóváhagyása  nélkül nemigen születnek gazdasági és politikai döntések.

Mindezek ismeretében különösen meglepő a jegyző törekvése, hogy lehetőleg semmilyen hivatalos dokumentumon ne szerepeljen a kézírása, ide értve a legártatlanabbnak tűnő iratokat is. Az ellenzéki képviselők korábbi figyelmeztetése mellett úgy tűnik mostmár a fideszes többség számára is vállalhatatlan a felelősség fura és rájuk nézve esetleges kockázatokat hordozó tologatása. A májusi képviselő testületi ülésen Peitler ellenjegyzésének hiánya miatt  a tanácskozást is félbe kellett szakítani annak érdekében, hogy a kormánypárti oldalon kitört nyílt személyeskedést kezelni lehessen.

A polgármester egyelőre kiáll a jegyzője mellett, bár a fideszes többség nem tudni meddig hajlandó úgy szavazni egyebek mellett nem tisztázott hátterű gazdasági döntésekben, úgy hogy jogszerűsítés hiányában egy esetleges igazságszolgáltatási ügyben, mint nemrég is megtörtént saját magukra húzzák a felelősséget.

Szólj hozzá

fidesz felelősség 18 pestszentlőrinc jegyző xviii peitler péter ughy attila.