2012. jún 05.

Érthetetlen !

írta: Lmagazin
Érthetetlen !

Érthetetlen jelenségnek lehetnek tanúi azok az autósok, akik nap mint nap használják a Sallai utcát. Ennél Luca széke is gyorsabban készült, de nem ez a legfőbb baj.


Az elmúlt 12-14 évben a kerületben csak olyan közlekedés-fejlesztések valósultak meg, amelyekben a pártok többé kevésbé egyetértettek, és szakmailag is jól elő voltak készítve.

Néhány példát említve, melyek igazolják az állítást, és a mai napig jó példák:
Alacska körforgalom, Kele (Shell-kút) körforgalom, Királyhágó-Halomi lámpás csomópont,
Lakatos – Nefelejcs Lámpás csomópont. A sort Ön is folytathatja, bár nem ez a lényeg.

Volt eddig egy prioritási sorrend, ahol a Gilice tér körforgalom, a Baross – Margó T. körforgalom, és a Szency-Molnár  iskola (Nagykőrösi u) lámpás kialakítás  szerepelt. Ebben évek óta egyformán gondolkozott a lakosság, a közlekedési szakma, a területi képviselők.
Bizonyítják ezt azok a kerületi TV-ben elhangzott ígérgetések, melyeket az elmúlt néhány hónap alatt a fideszes képviselőkkel készítettek programjukról (Kardos dr., Galgóczy Z.)

És most itt van ez a lámpás csomópont építés a semmi közepén, a Bókay kert sarkánál, az új élelmiszer áruháznál, pontosan a Sallai – Margó T. csomópontban.

Kérdezhetik: hol itt a hiba ?
Van több is. Vegyük sorba !
1. Nem ez volt a priorítási sorrend.
2. Ha a Gilice tér forgalom szempontjából önszabályozó körforgalom lesz, és a Kele csomópont már az, akkor a kettő közé lámpát tenni bűn, de mindenképp szakmaiatlan. Ide körforgalom kellett volna. Fel fog torlódni a kocsisor.
3. Tiszta csomópont volt, ennél ezerszer terheltebb helyeken nem építenek lámpás kereszteződést.
4. Itt lesz a régóta megálmodott, és Ughy Attilla polgármester által is kiemelten támogatott 42-es villamos végállomása. Legalább is az érvényes kerületi és fővárosi Szabályozási Tervek szerint. Ennek kialakítására, egyáltalán nem készült fel a jelen fejlesztés. Vagy néhány év múlva szétszedjük az egészet.

Biztos nagyon hangzatos magyarázatokat olvashatunk a jövőben erről a legjobb döntésről, de kérdezzük: hol szerepelt ez a kerület közlekedésfejlesztési koncepciójában ? Ki rögtönzött ?
 

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság ughy lévay hozzánemértés