2012. jún 10.

Irány Európa fővárosába, Brüsszelbe!

írta: Lmagazin
Irány Európa fővárosába, Brüsszelbe!

Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő évek óta támogatja európai uniós vetélkedők megszervezését általános és középiskolásoknak.  A vetélkedők nyertes csapatai egy háromnapos repülőgépes brüsszeli tanulmányúton vesznek részt.

Két évvel ezelőtt kerületünkből a Darus utcai iskolások utazhattak Brüsszelbe, a második helyezett csapat pedig német testvérvárosunk Roding vendégszeretét élvezhette.
Ebben az évben a Speciális Oktató Fejlesztő Iskola kapott lehetőséget a vetélkedő megrendezésére. Így a SOFI hagyományos „Történelmi  Játszóház” rendezvényének keretében került megrendezésre június 8-án.  A vetélkedő támogatói közül a XVIII. kerületi önkormányzatot Csomó Tamás alpolgármester (Fidesz), és Kőrös Péter frakcióvezető (MSZP) képviselte, valamint a PIHGY munkatársai. 
Dr. Gurmai Zita képviselő asszony elmondta: „Ezer szállal kötődöm a XVIII. kerülethez, így hosszabb távú együttműködést szeretnék a méltán országos hírű SOFI iskolával kialakítani. Ennek első állomása volt a június 8-i program. Esélyegyenlőségi politikusként és kétgyermekes édesanyaként nagyon fontosnak tartom azt a nevelőmunkát, amit a SOFI-ban végeznek. Azt a növendékek iránti szeretetet, amit itt tapasztaltam az iskolában, tanítani kellene.  Szeretném, ha jövőre ismét együtt lehetnék a SOFI gyerekeivel, pedagógusaival egy ugyanilyen sikeres vetélkedőn, játszóházon. ”


A vetélkedő speciális jellege miatt, tulajdonképpen minden csapat győztes csapat, így sorsolással döntik el, ki lesz az a hat szerencsés gyermek, aki Dr. Gurmai Zita vendégeként hamarosan Brüsszelbe repülhet.

 
 (Uniós vetélkedő, játszóház programjának támogatói, DSB Charity, XVIII. kerületi Önkormányzat, XVIII. kerületi  Lions klub tagjai, XVIII. ker. PIHGY, Kőrös Péter önkormányzati képviselő-frakcióvezető, kiemelt támogató Dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti Képviselő)

 

Szólj hozzá

eu vetélkedő zita gurmai pestszentlőrinc pestszentimre