2012. jún 12.

Késeltek a betörők

írta: Lmagazin
Késeltek a betörők

Két rabló szúrt mellkason otthonánál egy fiatal férfit, miután betörés közben meglepte őket. A kerület egyik új beépítésű környékén a Ganz Ábrahám utca sorházi ingatlanjaiban korábban kifejezetten jó volt a közbiztonság, így a környék lakóit valósággal sokkolta az eset. A felek szóváltásba keveredtek, majd miután a tulajdonos az egyiküket megpróbálta a rendőrség helyszínre érkezéséig ott tartani dulakodás tört ki, eközben a házát védő kerületi lakos súlyos sérüléseket szerzett. A rendőrség információi szerint a sebesültet kórházba szállították az elkövetők viszont kereket oldottak.

Az utóbbi másfél év során megsokszorozódott a pestszentlőrinci utcákban a betöréses bűncselekmények száma, úgy tűnik a Városőrség felszámolása óta lényegében nincs, ami pótolhatná a huszonnégy órás járőrözés megelőző-elhárító tevékenységét.
A büntető törvénykönyv legújabb módosításának következtében ráadásul a betörők kockázata is megnőtt, mivel az otthonukat védelmezők több jogosítványt kaptak, ami viszont az erőszakos esetek sokaságát fogja magával hozni. Úgy tudni az eset által elborzadt lakóközösség aláírásgyűjtést fontolgat a városőrök ismételt szolgálatba állítása érdekében.

Az eset kapcsán a kerület vezetői hallgatásba burkolóznak, így nem tudni egy év kényszerű szünet után van-e hajlandóság a korábban jól bevált közbiztonsági rendszer visszaállítására.

Szólj hozzá

rablás 18 közbiztonság betörés xviii