2012. jún 23.

Dömötör képviselő miatt fájhat a feje az Erzsébet-Bélatelepi lakóknak

írta: Lmagazin
Dömötör képviselő miatt fájhat a feje az Erzsébet-Bélatelepi lakóknak

Sportpályaépítésről elhíresült önkormányzatunk újabb tanújelét adta totális alkalmatlanságának. Ez nem az első, és várhatóan nem is az utolsó eset, azonban a számla egyre magasabbra rúg.Kérdés, ki fog felelősséget vállalni ennyi elughyzott elvert közpénz kapcsán? Ughy Attila, a hetedik állásában, vagy a járás élére törekvő Lévai, esetleg a budai és vidéki társasházakba visszamenekülő Városgazda menedzsmentje? Vagy azok a mezei fideszes képviselők, akiket a lakók irgalmatlanul fenéken billentenek ennyi szerencsétlenkedés láttán? Természetesen az utóbbiak.

dömötör.jpgNézzük a legutóbbi unorthodox sikert! Június 9-én Dömötör István képviselő szervezésében gyepszőnyeggel borított kisméretű focipályát adtak át a Martinovics téren. Talán nem minden kerületi tudja, hogy merre van a tér, kezdjük egy kis ismertetővel. A tér Erzsébet-Béla telepen van, a Csévéző és a Ferihegyi út által befogott részen, itt. A téren egy kiváló minőségű játszótér, és egy ősgyeppel borított park, focizni tökéletesen alkalmas.

De hát mit tegyen egy agilis képviselő, ha bizonyítani akarja rátermettségét, és elege van abból, hogy választókörzetének túlnyomó része alkalmatlannak tartja, mert a Búvár Kund téri park és játszótér lassan tragikusabban néz ki, mint amikor még beépítetlen volt? A Nemzeti Együttműködés Rendszerében, hivatkozva a legnagyobb haladó gondolkodóra, focipályát épített. Lassan már úgy járunk a kerületben, mint Gombóc Artúr, csak mi nem a csokit, hanem a focipályát szeretjük, a nagyot, a kicsit, a salakost, a betont, az aszfaltos, az emeleszes műfüvest, a gyepszőnyegest, a homokost. A Fidesz frakció számára a focipálya olyan, mint az aszpirin, mindenhova jó. (Amúgy azt tudják, hogy melyik a legjobb gyógyszer a sivatagban? A Tevehugy. .... Mert nincs más!) Ennyit a felütésről, nézzük a részleteket.

fotó(24).JPGSzóval Dömötör képviselő, "a kivitelezés ötletgazdája"  azzal kedveskedett szűkebb környezetének, hogy egy titokzatos vállalkozó felajánlása mellett, a Városgazda kivitelezése keretében kispályás, gyepszőnyeges focipályát csinál a kiváló minőségű ősgyep feltúrásával. (Ugyan arról nagy a hallgatás, de állítólag Ughy így vette meg Dömötör jóindulatát, aki az utóbbi időben különösen kritikus hangot ütött meg a polgármesterrel és a jegyzővel szemben.) A projektről sokat megtudhatunk a közszolgálati :) médiából, ahonnan kiderül, hogy Dömötör képviselőnek volt gyermekkora és már akkor is üldözték a kommunisták szeretett focizni, valamint hogy az önkormányzatnak a beruházás 300 ezer forintjába került.

fotó(29).JPGMielőtt tényleg rátérnénk a lényegre, ízlelgessük egy kicsit ezt a háromszázezer forintnyi közpénzt? Önök szerint elképzelhető, hogy a kivitelezést végző 5 fős munkásbrigád és művezetés munkaereje, a szükséges logisztika, munkagépek, teherautók költségeire 8 napon keresztül elég ez a pénz? Nyilvánvaló, hogy ezt lehetetlen a képviselő által hivatkozott összegből kigazdálkodni, de legalább értjük, hogy milyen tételekből jön össze a városgazda évi 60-200 millió forintig terjedő vesztesége.

Rátérve a gyepszőnyeges pályára, szóval Ön kedves olvasó, mint laikus és tájékozatlan adófizető mire figyelne egy gyepszőnyeges focipálya igénybevétele esetén? Az első ugye, hogy napjában többször locsolja, hogy a gyepszőnyeg gyökérzete összeérjen az altalajjal. És, ha már altalaj, akkor ugye érthetően csak közel humusz minőségű termőföldet lehet a célra használni.

A Városgazda ehelyett kavicsos-földes altalajra telepítette a gyepszőnyeget, majd ezt, ahogy kell véletlenül sem locsolta. Mit csináltak még a telepítés után közvetlenül?  Ráeresztettek vagy 100 lurkót. Mindezt azért, hogy Lévai és Dömötör átadhassa! És senki nem szólt nekik, hogy ezt ne, ezt nem lehet! Mára a képek szerint néz ki a pálya. Slusszpoén: mit kért Dömötör a lakosságtól? Hogy vigyázzanak rá! És vigyáznak? Persze, egyesek már egyenesen otthon!

fotó(28).JPGA tanulságokat levonva, ugyan teljesen mindegy, hogy 300 ezer forintot dobtak ki az ablakon, vagy másfél milliót, a lényeg az, hogy nagyon kezd unalmas lenni, hogy a Fidesz politikusai közpénzből "önmegvalósítanak", pláne egy olyan cég közreműködésével, amely hosszú hónapok óta nem adta tanújelét semmi szakmai rátermettségnek. A végszámla a végére nagyon sok lesz, csak az a kérdés, hogy a károkat ki fogja megtéríteni. A lakosságnak, az ellenzéknek és a szakmának most már sokkal hangosabban kellene követelnie, hogy elég legyen az ámokfutásból, a polgármester meg azonnal kezdjen el foglalkozni a kerülete dolgaival.

Dömötör István képviselőnek pedig azt javasoljuk, hogy politikailag sokkal kifizetődőbb, ha továbbra is lelkesen kommunistázik meg Trianonozik, minthogy ilyen kétesélyes projektekbe kezdene bele. Abban nincs semmi rizikó, hiteles és jól áll neki. Ha meg épkézláb projekteket akar látni a környezetében, akkor várja meg újbóli ellenzéki éveit. Likeolja bejegyzésünket, ha Ön szerint is jobban jár a kerület, ha Dömötör képviselő kommunistázik és Trianonozik, mintha értékteremtő projekteket kezd el vizionálni!

Szólj hozzá

orbán polgármester lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság ughy dömötör pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség budai fiúk attila;ughy attila; hozzánemértés elughyzás városgazda zrt banyár lászló