2012. júl 05.

Becsapott társasházak

írta: Lmagazin
Becsapott társasházak

Visszavonják a pályázatokat?

lakótelep.jpgÚjabb ékes bizonyítékát kívánja adni a FIDESZ-KDNP-s városvezetés, mennyire nem érdekli őket a panelházakban, lakótelepeken élő emberek sorsa.

A mai képviselő testületi ülés egyik napirendjében vissza kívánja vonni a 2008- 2009-es évben a panel és panel plusz programokban pályázatot benyújtó társasházak és lakószövetkezetek korábban jóváhagyott önkormányzati támogatását. Amennyiben a testület elfogadja az előterjesztést, a benyújtott pályázatok érvénytelenné válnak, mivel azokat az önkormányzat nyújtotta be a minisztériumhoz, saját támogató határozatával együtt. Az előterjesztés indoklásában az szerepel, hogy a 2012. évi költségvetésben (ellentétben a korábbi évekkel) nincs fedezet a támogatásra. Így az önkormányzat nem fogja kifizetni a korábban megítélt mintegy 350 millió forintos támogatást. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a döntéssel a lakók elesnek az állami támogatástól is, így közel 1 milliárd forint kár éri az érintett társasházak lakóit. 

Értesüléseink szerint a javaslat nagy felháborodást váltott ki az érintett 11 társasház lakóinak körében, akik elmondták, tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az önkormányzat szándékáról semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak, arról a döntés előtt 2 nappal az ellenzéki szocialisták értesítették őket. A várható eseményeket tekintve nem sok jó várható. A jelenlegi városvezetés gyakorlatától nemidegen, hogy korábban megnyert pályázatokról mond le. Hasonló döntés született már korábban is, amikor több száz millió forintos megnyert bölcsőde építési pályázatról mondott le a kerület jelenlegi vezetése.

Lapunk figyelemmel kíséri a ügy fejleményeit, és tudósít a testületi döntésről.

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés becsapás nemtörődömség