2012. júl 09.

Újabb Ughy-Kucsák adó

írta: Lmagazin
Újabb Ughy-Kucsák adó

A sárga csekkeket is megadóztatják - így már tényleg mindenki fizet

csekk adó.jpgÉves szinten 25-40 ezer forinttal is nőhet a családok terhe Ughy Attila és Kucsák László szavazatainak köszönhetően. 

Alig múlt pár napja, hogy elkezdtük fizetni a telefon adót, a mai napon ismét egy minden családot érintő teherrel  ajándékozta meg a kerületet annak két fideszes országgyűlési képviselője  Ughy Attila és Kucsák László. Mivel a tranzakciós illetéket, a telefon adóhoz hasonlóan a pénzintézetek várhatóan áthárítják az ügyfelekre, így újabb a lakosság életszínvonalát sújtó intézkedésekről kell beszélnünk. A telefon adó, valamint a tranzakciós illeték a szakértői becslések szerint 25-40 ezer forinttal terheli meg egy átlagos család életét évente

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a telefon adót szinte minden távközlési szolgáltató a fogyasztókra terheli. A szakértők szerint ebben az esetben is hasonló lépésekre számíthat a lakosság. A helyzet pikantériája, hogy Matolcsy György által a zárószavazás előtt benyújtott módosító javaslat eredményeként a sárga csekk is bekerül az illeték hatálya alá. Ennek eredményeként a adóköteles lesz többek között a hitelek törlesztése, de a megemelt, 27%-os áfával terhelt közmű számlákat is további adó terheli.

A helyzet morbiditásának szintjét mutatja, hogy például a 27%-os Áfával terhelt telefonszámlán megjelent a telefon adó, amelyet újabb illetékkel terhelnek meg befizetéskor.

Persze, vannak akik ezt könnyen ki tudják fizetni. Ughy Attila kerületünk első embere az ország egyik legjobban fizetett politikusa volt tavaly. A blikk cikkében beszámolt arról, hogy Ughy az országgyűlési jövedelmént túl havonta 1,2 millió forinttal kap többet. Így nem csoda, hogy tavaly 2,6 millió forintot tudott hiteleiből törleszteni .

Cikkünk egy sorozat második eleme. Célunk, hogy bemutassuk, hogy az elmúlt időszakban mekkora mértékű adóemelést szavazott meg az Ugy-Kucsák páros.

Tippelni persze addig is lehet:

 

Szólj hozzá