2012. sze 14.

Technikai csődben a Városgazda 18 Zrt.

írta: Lmagazin
Technikai csődben a Városgazda 18 Zrt.

Fizetésképtelenné vált az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Városgazda 18 Zrt, miután a számlavezető bankja zárolta a vállalat számláját.

Szerkesztőségünket több alvállalkozó is arról tájékoztatta, hogy lejárt számláik kifizetése maradt el a Városgazda Zrt. részéről. Ennek oka, hogy a vállalat Unicredit banknál vezetett számláját zárolta a pénzintézet. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a számlát jelenleg több, mint 400 millió forintos inkasszó is terheli, mivel a cég nem tudott eleget tenni hitel törlesztési kötelezettségének.

Az elmúlt másfél évben szinte nem múlik el hét, hogy ne derülne fény újabb, a vállalat körüli botrányra. Pár hete az országos sajtó volt hangos a TH. 18 által kezelt, és gyakorlatilag csődbe vitt Havanna lakótelepi társasházzal. Ennek a hétnek az volt a céghez kapcsolódó híre, hogy végrehajtást foganasítottak az említett cég ellen. Információink szerint a a kerületet vezető többségi frakció is elégedetlen a vállalat vezetésével. Ennek egyik jele, hogy a cég 2012. évi üzleti tervét csak a harmadik szavazás során sikerült áteröltetni a képviselő testületen. A nevük elhallgatását kérő kormánypári forrásaink tarthatatlannak minősítették a vállalat vezetésének helyzetét. 

Szólj hozzá