2012. sze 20.

A betörők kedvenc kerülete vagyunk.

írta: Lmagazin
A betörők kedvenc kerülete vagyunk.

A napokban megjelent legfrissebb kimutatások szerint Budapest XVIII. kerülete a második legveszélyesebb kerület a fővárosban a betörések tekintetében.

Fővárosunkban a legbiztonságosabb a VII. kerület, amelynek lakásaiba 0,2 százalékos eséllyel törnek be, ami azt jelenti, hogy itt évente 10 ezer lakásra vonatkoztatva 20 betörés történik. Kerületünkben  a tulajdonosoknak kell elszenvedniük a legtöbb betörést: itt 0,88 százalékos az esély arra, hogy egy ingatlanba egy éven belül betörjenek. Ez ezt jelenti, hogy 10 ezer kerületi lakásból 88-ban történik bűncselekmény. Ez közel ötszörös valószínűség a legkevésbé veszélyeztetett kerülethez képest, ezzel pedig a második legrosszabb Budapesten.

A korábbi évekre visszatekintve sajnos kijelenthető, hogy a biztonságos kerületünk ma sereghajtó lett a fővárosban. A szakemberek szerint a folyamatnak több összetevője is van, azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a jelentős romlás okainak hátterében komoly súllyal szerepel, hogy az önkormányzat ma lényegesen kevesebb pénzt költ erre a területre. Mint arról már korábban beszámoltunk, 2012-ben a kerület költségvetésében 30 millió forinttal kevesebb jut közbiztonsági feladatokra. A napokban számoltunk be arról, hogy nem működik közel 40 térfigyelő kamera a közterületein. A helyzetet mindenképp tovább súlyosbítja, hogy a Dámsa József képviselő által szervezett fórumon dr. Illés Tamás az önkormányzat nevében bejelentette, hogy az önkormányzat vezetése nem tervezi a kertes családi házakban a távfelügyeleti riasztók további önkormányzati támogatását. 

Szólj hozzá