2012. okt 03.

A SOFI tanulói brüsszeli jutalomutazást nyertek

írta: Lmagazin
A SOFI tanulói brüsszeli jutalomutazást nyertek

brusszel_k.jpgA XVIII. ker. SOFI tanulói 2012. tavaszán több fordulós vetélkedő keretében ismerkedtek az Európai Unió intézményeivel. A legügyesebb résztvevők közül 6 gyermek és két kísérő pedagógus 2012. szeptember 24-26-ig dr. Gurmai Zita, az Európai Parlament Képviselője vendégeként Brüsszelbe utazott.
(Nagyításhoz katt a képre)

Már a repülővel történő utazás is nagy élményt jelentett a résztvevőknek. Brüsszelben lehetőséget kaptak Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletének, valamint az Európai Parlamentnek a meglátogatására, a Külképviselet, az Európai Bizottság illetve az Európai Parlament rangos vezetőivel való személyes találkozásra is.
A Parlamentárium látnivalói különösen nagy hatással voltak a gyermekre, ahol szívesen időztek volna órákig. A rövid látogatás ellenére jutott idő Brüsszel nevezetességeinek megtekintésére. A Manneken Pis valamint a Grand Palace építészeti gyöngyszemeinek látnivalói mellett eljutottak a főváros legnépszerűbb turisztikai látványosságához, az Atomiumhoz is.

A számos új ismeret birtokában a következő évben még sikeresebben készülhetnek a Sofisok az Uniós vetélkedő lebonyolítására.

Szólj hozzá