2012. okt 11.

Újabb társasház szakított a TH18-al.

írta: Lmagazin
Újabb társasház szakított a TH18-al.

Megállíthatatlannak tűnik az önkormányzati társasházkezelő cég eróziója. Tegnap a Havanna 45-63-as társasház lakói döntöttek úgy, hogy nem kérnek többet a dr. Tóth Tibor József által vezetett cég munkájából.

Minősíthetetlen stílus, rendszeres elmaradások az elszámolásokban, félfogadási időben elküldött tulajdonosok. Ma már ismerősen csengő mondatok ezek, amelyek bármelyik, az önkormányzat tulajdonában lévő társasházkezelő cég által kezelt ingatlan közgyűlésén elhangozhatnak. Legutóbb a 437 albetétes Havanna utca 45 - 63 lakói olvasták dr. Tóth - Tibor Józsefnek és csapatának a fejére ezeket a problémákat. 

Mint ismeretes, a ház a "Mi Havannánk" program keretében nyert közel 200 millió forintos támogatást a felújításához. A program lezárása és az azt követő elszámolások azonban jelen esetben is meghaladta a TH 18 kompetenciáját. Az eset sajnos nem egyedi, hisz az országos sajtót is megjárta az a botrány, amely a szintén e program keretében felújított Csontváry utca 30 - 38 társasház körül bontakozott ki.

A TH 18 mélyrepülését jól szemlélteti az a tény, hogy 2009-ben még 2885 albetétet kezelt. Ez a szám a mostani veszteséggel már 1600 alá csökkent. A lapunknak nyilatkozó szakértők szerint ezzel az újabb veszteséggel akár el is lehetetlenülhet a cég működése, hisz az elmúlt időszakban olyan mértékben veszített piaci pozícióiból, hogy csak jelentős veszteséggel lesz képes a működését folytatni. Így a vállalat több milliós veszteségét az adófizetők pénzéből kell majd az önkormányzatnak konszolidálnia. Az városházi forrásaink szerint a kerület vezetését is jelentős mértékben megosztja a cég mélyrepülése. Azt pedig külön felháborítónak tartják, hogy ennek ellenére milliós prémium előlegben részesült a cég vezetője, dr. Tóth - Tibor József. 

 

Szólj hozzá

dr.tóth th18 dr tóth tibor józsef