2012. okt 12.

Budapesten nálunk a legolcsóbbak a lakótelepi lakások

írta: Lmagazin
Budapesten nálunk a legolcsóbbak a lakótelepi lakások

ughya_1.jpgA kerületiek számára nagyon elkeserítő adatok jelentek meg az OTP Lakóingatlan értéktérkép elemzéseiben. Az OTP által készített ingatlanpiaci elemzés szerint a számba vett budapesti kerületek közül átlagosan nálunk a legolcsóbbak a lakótelepi lakások. Ugyan a lakótelepek abszolút sorrendjében a X. kerületi Újhegyi lakótelepen olcsóbban lehet lakáshoz jutni, mint a Havannán, mégis átlagában a mi kerületünk adja a legolcsóbb lakótelepi lakásokat.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a peremkerületi lakótelepek a legkevésbé sem bizonyultak értékállónak a 2008-as válságot követően, azonban meglepőnek tűnik az információ (9-10.oldal), hogy 2010 óta Budapesten a mi kerületünkben csökkentek leginkább az árak, átlagosan 5%-kal, de egyes körzetekben 10%-nál nagyobb értékben. Tehát Ön kedves olvasó, Ughy Attila  vezetése alatt legnagyobb vagyontárgya értékéből 5%, de rosszabb esetben 10%-ot vesztett.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mire vezethető vissza mindez? Erre vonatkozó felmérések nem ismertek, de az szinte bizonyosan kijelenthető, hogy a BKV járatszámok megritkítása, a növekvő bűnözés, a Városőrség és egyéb prevenciós eszközök leépítése, a működésképtelen térfigyelőkamerák, a sorba összeomló kerületi munkáltatók (MALÉV, Dunaferr), valamint a romló közterületi állapotok nem segítették ingatlanjaink értékállóságát. Sajnos az is nyilvánvaló, hogy értelmes önkormányzati munkával ezeknek a folyamatoknak a hatásai csökkenthetők lettek volna, de ahol az utcaátnevezések, szoborépítéseken és értelmetlen beruházásokon van a fő hangsúly, ott kevesebb erőforrás marad az érdemi teendőkre.

Ughy Attila húzott egy vonalat, de ennek árát a kerületieknek kell megfizetniük. Persze havi kétmillióval a zsebben még jól is jöhet néhány "egyedülálló ajánlat" az ingatlanpiacon. 

És akinek mindez nem elég, az nézze meg a következő statisztikai sort.

Szólj hozzá

fidesz ingatlanpiac alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; hozzánemértés