2012. okt 25.

46 millió utazgatásra

írta: Lmagazin
46 millió utazgatásra

Havanna lakótelep felzárkóztatása, a szegénység elleni küzdelem és a szociális kirekesztődés elleni harc – ezeket a szépen hangzó hívószavakat tűzte zászlajára a fideszes önkormányzat, amikor pályázatot nyújtott be az EU támogatással megvalósuló Urbact programra.

Az ellenzéki képviselők véleménye szerint viszont az igazi cél nem más, mint a kormánypárti vezetés és az őket kiszolgáló bizalmi kör külföldi utazgatásainak kiszolgálása, amelyre Pestszentlőrinc a 46 millió forint költségvetési keret jóváhagyásához 13,7 millió forint önrészt különített el. A program 2015-ig tart és különböző európai városok önkormányzati delegációk általi megtekintését tartalmazza.

párizs.jpgUghy Attila polgármester szóbeli tájékoztatása alapján Ő eddig Párizsban és a spanyolországi Malagán járt, de kevésbé elfoglalt vezető társai - különösen a városigazgatóként alkalmazásban álló, korábbi fideszes polgármester jelölt Hunyadi István - jóval több város vendégszeretetét elvezhették. A polgármester azzal vette védelmébe a külföldi utakat, hogy azok hozzájárulnak Havanna fejlődéséhez. A hivatalos magyarázatnak viszont ellentmond, hogy csak 2014-től indul az Unió új hétéves fejlesztési költségvetése, így két éven belül semmilyen szociális rehabilitációval kapcsolatos támogatás kiírása nem várható.

A kritikusok szerint a fideszes kerületvezetés lakótelepek iránti közönyét jól mutatja, hogy ebben az évben két esetben is megpróbálták visszavonni 11 lakótelepi társasház korszerűsítésére korábban odaítélt önkormányzati támogatások eddig át nem utalt részeit. 

Szólj hozzá

fidesz ughy attila felelőtlenség alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre