2012. nov 06.

Kerületi legek

írta: Lmagazin
Kerületi legek

Kedves olvasóinknak az ünnepek során összegyűjtöttünk három olyan kimagasló teljesítményt, amiről érthetetlen módon nem számol be a kerületi közmédia, és mi is csak közvetve szoktunk erről beszélni. Nézzük a kínálatot!

Munkanélküliség: több bejegyzésünkben is megemlékeztünk már a legfontosabb kerületi munkáltatók bezárásáról, ami előre vetítette az általunk feltételezetteket, de mi sem gondoltuk volna, hogy megkérdőjelezhetetlenné válik elsőségünk. Ugyanis 2012 első hét hónapjában kerületünkben nőtt legnagyobb mértékben a munkanélküliség egész Budapest vonatkozásában, és gondolják el, hogy az adatsorban még nincsenek benne a Lőrinci Hengermű munkavállalói. Elsőségünk megkérdőjelezhetetlen, a budapesti átlagot 100%-kal meghaladjuk. (Elégedett csettintés!)

munkanélküliség.jpgA diagramon látható, hogy a legjobban teljesítő budai kerületben a januári adathoz képest közel 13%-os csökkenés, míg kerületünkben 13%-os növekedés figyelhető meg a munkanélküliek számában. A budapesti átlag 6%-os növekmény.

Új kép (1).jpg

Bűnözés:a múltkoriban egy komplett bejegyzésben beszámoltunk róla, hogy 2010-ben hogyan alakultak a bűncselekmények, annyira fellelkesítettek minket is az önkormányzati sikertörténetek. Akárhogy is nézzük, újra be kell számolnunk a leglátványosabb mutatóról. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma - 100 ezer lakosra vetítve - 2009-ben 920, míg 2010-ben 1855 db, azaz közel 102%-kal nőtt. 102%-os növekmény, mindössze egy év alatt? (Taps!)

 

ughy_1.jpgÉs végül, de nem utolsósorban, amiről már többször megemlékeztünk, de jó újra és újra mások sikerein elmélkedni: az álláshalmozás. Kerületünk polgármestere, az álláshalmozás koronázatlan királya, az SZJA változások Dagobert bácsija, aki a legnagyobb haszonélvezője az egykulcsos jövedelemadónak: Ughy Attila. (Ováció!) Polgármesterünknek annyi állása van, hogy szignifikánsan mozgatni képes a kerületi foglalkoztatási adatokat. Övé az abszolút elsőség, az elképzelt dobogó legfelső foka.

Szólj hozzá