2012. nov 15.

Feljelentést tett az ellenzék

írta: Lmagazin
Feljelentést tett az ellenzék

Tudatosan megtévesztették a képviselő testületet, és ennek eredményeként 8 millió forintot utaltak egy Kft-nek. Az ügyben feljelentést tett a kerületi ellenzék. A párt MTI-hez eljuttatott közleményét közöljük.

A fideszes alpolgármesternek nyolc, nekünk nem

Minden jel szerint saját alpolgármesterük vezette félre a XVIII. kerület kormánypárti képviselőtestületét, amikor tavaly decemberében nyolcmillió forint sporttámogatásról döntöttek egy olyan társaság javára, amelyről úgy tudták, hogy az önkormányzati tulajdonban áll. A főváros egyetlen élvonalbeli férfi kézilabdacsapata mögött a Pestszentlőrinci Önkormányzat többségi tulajdonában lévő FTC-PLER Kft. áll. A társaság a 2011. augusztusi taggyűlésén a TAO-támogatás sikeres lehívása érdekében döntést hozott egy száz százalékig saját tulajdonú utánpótlássport kft. létrehozásáról és az alapítói feladatokkal az ügyvezetést bízta meg. A tagok egybehangzó döntése ellenére az egyik ügyvezető a Kézilabda Utánpótlás Kft.-t a saját tulajdonaként jegyezte be, majd arra hivatkozott, hogy tettét Lévai István Zoltán alpolgármester szóbeli engedélye alapján követte el. 2011. december 15-én a XVIII. kerületi önkormányzat képviselőtestülete Lévai István Zoltán javaslatára 8 millió forint önkormányzati támogatást szavazott meg a Kézilabda Utánpótlás Kft. részére. Felmerül a képviselő testület szándékos megtévesztésének alapos gyanúja, mivel az előterjesztésben a Kézilabda Utánpótlás Sport Kft-t úgy mutatják be, hogy az az önkormányzat társaságának a kizárólagos tulajdonában áll, a képviselők pedig ennek tudatában szavazták meg a 8 milliós támogatást.

A sajátos módon "privatizált" utánpótlás kft. a nyolcmillió forintos önkormányzati támogatáson túl egyéb javakra is szert tett. A kerületben sportoló gyermekek – szintén engedély nélküli – leigazolása után a társaság tavaly lehívott további 140 millió forint TAO-t is. Ezen összeg felhasználásáról a képviselők a mai napig semmit nem tudnak. Az MSZP Demokrácia Központja az ügyben feljelentést tett a BRFK Gazdaságvédelmi osztályán hűtlen kezelés és esetlegesen felmerülő más bűncselekmények gyanúja miatt. A pestszentlőrinci MSZP-frakciója pedig a soron következő képviselő-testületi ülésen fegyelmi eljárást kezdeményez az alpolgármester és a megtévesztést szolgáló előterjesztést kézjegyével hitelesítő jegyző ellen. A kár megtérülése érdekében a szocialista frakció kezdeményezi, hogy a polgármester indítson polgári pert a támogatás és a csalárd módon magánosított Kézilabda Utánpótlás Kft. tulajdonjogának visszaszerzése érdekében. Legény Zsolt az MSZP Demokrácia Központjának vezetője Kőrös Péter az MSZP XVIII. kerületi frakcióvezetője.

Az ügyben keressük az érintetteket, és hamarosan beszámolunk a további fejleményekről.

Szólj hozzá

alkalmatlanság lévai istván