2012. dec 01.

Sétálóutcát Pestszentimrére

írta: Lmagazin
Sétálóutcát Pestszentimrére

-Van egy álmom – így vezette fel a javaslatát Pásztor József, aki születése óta Pestszentimrén él és innen irányítja a családi vállalkozását is. A rendszeres karitatív tevékenységei miatt sokak által személyesen ismert és kedvelt lokálpatrióta véleménye szerint akkor válna teljessé a lassan elinduló pestszentimrei városközpont átépítése, ha ahhoz egy helyi sétálóutca, egy korzó is kialakításra kerülne.

Pásztor József kicsi.jpg-Az imrei városközpont gyerekkorom óta a Nemes utca Vasút és Címer utcák közötti szakaszán alakult ki, ma is ez Pestszentimre legfrekventáltabb csomópontja. A Nemes utcának ezt a részét kellene a gépjármű közlekedésből teljes egészében kizárni, kivételt képezne a Kölcsey utca, ahonnan a sétálóutcát 5km/ó sebességkorlátozás mellett lehetne keresztezni. A fővárosban a Nagymező utca környékét, külföldön pedig a lengyelországi Zakopane központját alakították ki hasonló módon – mondta Pásztor úr.

A minden bizonnyal sokak szimpátiájával találkozó elképzelés szerint a gépjármű forgalomtól elzárt területen egy emberközpontú közösségi teret alakítanák ki, ahol rendszeresen találkozhatnának barátok, ismerősök, fiatalok és idősebbek egyaránt. Az e szakaszra eső épületek külső megjelenési formáját a sétálóutcához kellene igazítani, szükség szerinti felújítással vagy átépítéssel.

Pásztor József véleménye szerint a felújítások megkezdése most teszi időszerűvé, hogy döntés szülessen a sétány kialakításának ügyében is, a szükséges önkormányzati döntések meghozatala érdekében Pestszentimrén hamarosan aláírásgyűjtést szerveznek.

Szólj hozzá

sétány pestszentimre xviii pásztor józsef