2012. dec 03.

Mester László szerint veszélyeztette a kerületet a városvezetés.

írta: Lmagazin
Mester László szerint veszélyeztette a kerületet a városvezetés.

jó kezekben.jpgMint arról pénteken beszámoltunk, soha nem látott eset történt múlt hét csütörtökön. A kerület valamennyi tisztségviselője egyszerre volt külföldön, ezzel intézkedésre jogosult személy nélkül hagyták a kerületet.

A kerület lakói megdöbbenve álltak a hír előtt, miszerint Ughy Attila polgármester, valamint alpolgármesterei Lévai István Zoltán, Kucsák László és Csomó Tamás egyidejűleg tartózkodott egy csapatépítő tréningen Szlovéniában. Még sokaknak él az emlékezetében az a 2007. júliusi tűzeset, amelynek során a Hengersor utcában keletkezett tűz kapcsán 5 lakás vált a tűz martalékává. A fedél nélkül maradt lakók elhelyezéséről az önkormányzatnak kellett gondoskodnia. Ez minden bizonnyal nem sikerült volna, ha a városvezetők közül nincs ügyeletes, aki azonnal intézkedni tudott volna a helyszínen. 

Sokan emlékeznek arra a 2009-es miskolci esetre is, amikor az avasi lakótelepen pusztított tűz. Az önkormányzatnak ott is azonnal intézkednie kellett több tucat ember elhelyezéséről.

Ugyan ebben az évben a Havanna lakótelepen is tűzesethez riasztották a lánglovagokat. A példátlan eset kapcsán megkérdeztük dr. Mester Lászlót, a kerület volt polgármesterét, aki megdöbbenve értesült arról, hogy a várost jelenleg irányítók magára hagyták a kerületet. A kerületet 16. évig irányító politikus elmondta, hogy korábban ügyeleti rendszer működött, amelynek köszönhetően mindig volt elérhető tisztségviselő, aki egy esetleges katasztrófa esetén intézkedésre volt jogosult.

A dr. Mester Lászlóval készült interjúnkat itt tekinthetik meg:

A polgármester és tisztségviselőinek szlovéniai kirándulásával kapcsolatban hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Szólj hozzá

baleset szlovénia lévai lévai istván zoltán csomó tamás felelőtlenség alkalmatlanság mester lászló kucsák kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló lévai istván