2012. dec 06.

Nagy bajban a felső oktatásba jelentkező fiatalok

írta: Lmagazin
Nagy bajban a felső oktatásba jelentkező fiatalok

Bejegyzés alcíme...

Csípős virgácsot hozott Mikulási ajándékként a kormány a jövő évben főiskolára, vagy egyetemre készülő fiatalok részére, mivel 2013-ban mindösszesen 10 480 diák kaphat teljes ösztöndíjat. Részösztöndíjas felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és osztatlan képzésben pedig 46330-an kezdhetik meg tanulmányaikat, emellett 16 ezren mesterképzésben, 1300-an doktori képzésben tanulhatnának.

koszos meló 2.jpgA Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) facebook oldalán - közzétéve a döntés tényét - fejezte ki tiltakozását. Mint írták, "itt már nincs jobb- és baloldal, felső 10 ezer van és a többiek" "Gratulálunk, holnapra sok embernek várjuk a lemondó nyilatkozatát!" - fogalmaztak. 

A fenti keretek mellett 16 ezren mesterképzésben, 1300-an doktori képzésben tanulhatnának tovább. Továbbra is prioritás a műszaki, a természettudományi, az informatikai, az agrár, illetve az orvos- és egészségtudományi képzési területek állami ösztöndíjas keretszámainak biztosítása, miközben közgazdász, vagy jogi tanulmányokat csak a teljes tandíj megfizetése mellett lehet választani.

Szólj hozzá

oktatás fidesz alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló XVIII