2012. dec 20.

Belharcok a Fideszben

írta: Lmagazin
Belharcok a Fideszben

Tegnapi napon számoltunk be arról, hogy dr. Peitler Péter jegyző tartós szabadságra küldte a Pénzügyi Iroda vezetőjét. Ugyanezt a hírt Csomó Tamás kereszténydemokrata politikus többek szerint úgy interpretálta, hogy végre sikerült kirúgatnia az irodavezetőt.

peitler.jpgAzóta nagyot fordult a világ, és a szocialisták által belengetett vizsgálatok és a Pénzügyi Bizottság rendkívüli összehívásának híre jobb belátásra bírta Ughy Attila polgármestert, aki nem hagyta jóvá a pénzügyi vezető menesztését.

A folyamatnak azonban nincs vége, mert a kerületi Fideszen belül lassan többségbe kerülő Kucsák-szárny vezéráldozatot követel, és a Hivatalon belül a végletekig leamortizálódott munkamorálra és szakmaiságra hivatkozva a Jegyző leváltását követeli.

uk.jpgKucsák nem számol rosszul amikor arra játszik, hogy előbb-utóbb a Fidesz vezérkar is leveszi a kezét a lassan botrányhőssé váló, a kétmilliós havi jövedelméről és álláshalmozásáról elhíresült Ughyról, aki képtelen biztosítani az önkormányzat épkézláb működését. Kucsák egyelőre kerüli a nyílt konfrontációt a polgármesterrel, de a hétről-hétre napvilágra kerülő ügyek, melyek szinte kizárólag Ughy körét érintik (Csomó Tamás szakmaiatlansága és visszaélése a hivatali gépjárművel, dr. Peitler Péter Jegyző hivatali kontárkodása, a Városgazda szerencsétlenkedése és totális inkompetenciája) előbb-utóbb megteremtik az alapot, hogy az intézményrendszer szereplőivel ápolt kivételesen jó kapcsolata, és iskolaigazgatói múltja lehetővé tegye a számára, hogy az önkormányzati választásokhoz közeledve bejelentkezzen a polgármesteri székre, Ughyt pedig visszaküldje a fővárosba.

A polgármester egyelőre kivár, nem lehet tudni, hogy meghozza-e a jegyző menesztésével kapcsolatos döntést, de minden egyes tétova hónap és botrány tovább gyalulja a Fideszen belüli többségét, amit már az is jelez, hogy a fideszes képviselők több tagja el sem ment a meghirdetett karácsonyi vacsorájukra. Ughynak döntenie kell, de ezt a Parlament, a főváros és Pestszentlőrinc között kocsikázva képtelen megtenni.

A hírekkel kapcsolatban megkérdeztük Kőrös Pétert, az MSZP frakcióvezetőjét is, aki elmondta, hogy nem hallott még a Jegyző leváltásának szándékáról, de nem lenne meglepve, mert a jelzett tünetek valósak és egyértelmű, hogy a Polgármesternek lassan tennie kell valamit mind a Hivatal, mind a Városgazda környékén, ha fontos számára a saját politikai túlélése.

Kőrös Péter a Városgazda működésével kapcsolatban bejelentést tett a nyomozóhatóságok felé visszaélés közérdekű adattal bűncselekmény, valamint több esetben hűtlen kezelések gyanúja miatt. A későbbiekben további információkkal szolgálunk.

Szólj hozzá

fidesz polgármester átverés lévai istván zoltán csomó tamás alkalmatlanság jegyző xviii pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; péntek tamás kucsák lászló városgazda zrt banyár lászló peitler péter