2013. jan 08.

"Jöhet a hóesés, nem lesz gond" - hallottuk az illetékestől

írta: Lmagazin
"Jöhet a hóesés, nem lesz gond" - hallottuk az illetékestől

PravdaMasthead.jpg

 

A tél idén is meglepő dolgokat produkált, december óta másodjára havazott. Ahogy a karácsony előtt, most vasárnap este is betlizett a Városgazda, annak ellenére, hogy a Pravda az önkormányzati sajtó előre megéreztette a siker ízét a kerületiekkel.

Idézzünk az írásból, amely a Városgazda illetékes munkatársával készült beszélgetés alapján készült:"A síkosságmentesítéskor elsőbbségben részesítik az önkormányzati intézményeket, a forgalmasabb utakat és a lejtősebb területeket. A városüzemeltető divízió munkatársai az első havas napon 178 kilométer út takarítását tudják elvégezni. A városüzemeltető divízió valamennyi munkatársa felkészülten várja a havazást. Hétköznap a közfoglalkoztatásban dolgozók is segítenek a síkosságmentesítésben. Munkaidőn túl, illetve hétvégén és ünnepnap a divízió mintegy 25 saját munkatársból álló csapata tart ügyeletet.

– A gépparkunk megfelelő – mondta Péntek Tamás. – Három tolólapáttal és két sószóróval felszerelt jármű mellett további járműveket, seprőgépeket, fűkaszákat és kistraktorokat tudunk ellátni tolólapáttal és sószóró adapterrel. Nem érhet bennünket váratlanul a havazás, hisz 24 tonna útkáli, 40 köbméter homokkal kevert só, valamint 20 tonna útszóró só vár bevetésre készen – a munkálatok elvégzéséhez szükséges hóeltakarító csapatról nem is beszélve."

sportktél.JPGVasárnap délutántól intenzív havazás kezdődött - melyről a média is beszámolt -, így senkit nem érhetett váratlanul, hogy az esti órákban, a pestimrei Sportkastélyban megtartott Újévi koncertre a vendégek hóban cammogtak át az önkormányzati rendezvényre. Ahogy az intézményeknél nem történt meg a hó eltakarítása, úgy az útpályákon sem, így teljesen felkészülten várták hétfőn az autósok az "örömteli" csúszkálást a jeges útpályákon.

Mindenesetre ahogy kellett kisütött a nap, és mire felszáradtak az utak, megindultak a Városgazda első sószóró autói.

Szólj hozzá

fidesz felelőtlenség pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető hozzánemértés városgazda zrt banyár lászló