2013. jan 09.

Figyelmen kívül hagyja a lakók akaratát az önkormányzati cég

írta: Lmagazin
Figyelmen kívül hagyja a lakók akaratát az önkormányzati cég

December végén újabb fordulatot vett a Csontváry utcai társasház ügye, miután a lakóközösség egyértelmű akaratát semmibe véve, a közös képviseletet ellátó TH18. Kft vezetője botrányos levelet írt a lakóközösségnek. dr. Tóth Tibor József levelében a demokrácia megsértésével vádolja a lakóközösség egy részét, akik személyes idejüket nem kímélve küzdenek a társasház döntési szabadságának visszaszerzéséért.

tóthtiborok.jpgdr. Tóth bizonyára megfeledkezik arról, hogy korábban az általa vezetett cég a legkülönbözőbb "trükkökkel" szabotálta el a leváltását célzó kezdeményezéseket, hol jogi érvek mögé bújva, hol a Közgyűlési határozathozatal ellehetetlenítésével. (Emlékezetes, amikor a késő éjszakai órákig húzták az ülést, hogy a leváltásukat kezdeményező határozatokhoz már ne legyen többsége a lakóközösségnek, és az egy szem megjelent önkormányzati delegált szavazatai eldönthessék a szavazást.)

A korábban szebb napokat megélt cég dr. Tóth vezetése alatt szakmailag és pénzügyileg annyira meggyengült, hogy az önkormányzat vezetéséhez tartozó "beszélgetőtársaink" szerint mára a kérdés odáig fajult, hogy a cég fennmaradása is kérdéses, miután az új vezetés alatt masszív veszteséget termel a cég és egyre kevesebb társasházat kezel.

Így lehet, hogy az a helyzet áll elő, hogy a valaha piacvezető társasházkezelő - amely sok-sok tucatnyi társasház felújítását és ügyeit menedzselte - elvérzik a szakmaiatlan menedzsment és az önkormányzati vezetés teszetoszasága miatt. Ez a későbbiekben óriási problémát jelentene, mert a lehetséges pályázatokon való indulási lehetőségeket nagyban megkönnyíti egy felkészült apparátus.

Annak ellenére, hogy a megoldás egyértelmű - a tapasztalatlan, és a lakókkal hangot nem találó ügyvezető menesztése - mégis aggályos, hogy sem az önkormányzat vezetése, sem a Városgazda vezérigazgatója, Banyár László nem tesz semmit az ügyben. Tóth levelét elnézve, mintha a lovak közé dobták volna a gyeplőt. 

Míg a polgármester tétlenkedik, és kerüli a lakóközöséggel való találkozást - Csomó Tamást küldve küldve maga helyett -, addig a szocialisták egyértelműen a közösség mellé álltak és felszólították Banyár Lászlót, hogy végre nyilatkozzon egyértelműen, és a jogi csűrés csavarás helyett hozza nyilvánosságra, hogy miért nem végrehajtható a társasház akarata, miért tarthatja egy személy"fogságban" a közösséget.

th18kép.jpg

Szólj hozzá

fidesz csomó tamás felelőtlenség attila;ughy attila; hozzánemértés dr.tóth városgazda zrt banyár lászló dr tóth tibor józsef