2013. jan 16.

Hova tünt 35 hókotró?

írta: Lmagazin
Hova tünt 35 hókotró?

hóesés.jpgHivatalosan 117 hókotró áll a budapesti utak fenntartásáért felelős FKF. Zrt. telephelyein, ám a "teljes kapacitás" melletti kivonuláskor hétfőn mindössze 82 járművel próbálták kiszabadítani a hó fogságában rekedt fővárosiakat. A nagy sietségben ráadásul a méretes kotrógépek számos útjuk mellett szabályosan parkoló gépkocsiban is jelentős károkat okoztak.

Név nélkül nyilatkozó bennfentesek szerint egyszerűen elmaradt a kotrógépek beindításához szükséges alkatrészek megvásárlása, holott ősz óta az 1987-es év nagy hóesésével riogatják a lakosságot az időjárás kutatók.

Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő Szerkesztőségünknek elmondta, hogy hivatalos formában kért tájékoztatást a téli felkészülés állapotáról és bízik abban, hogy a hét második felében várható újabb jelentős hóesés nem fogja ismét ellehetetleníteni a munkába induló embereket.

Budapest Főváros Önkormányzata

dr György István

főpolgármester-helyettes úr

részre

Budapest, 2013. január 16.

 

Tárgy: tájékoztatás kérés

Tisztelt Főpolgármester-helyettes Úr!

Személyes érdeklődésemre az Fkf Zrt. vezetése azt a tájékoztatást adta, hogy január 14-én a főváros útjaira teljes kapacitással – 82 célgéppel – vonultak ki a forgalmi rend helyreállítása érdekében. A társaság eszköz nyilvántartása szerint viszont 117 hóeltakarításra (is) alkalmas járművel rendelkezik az Fkf Zrt. Kérem Főpolgármester-helyettes Úr szíves tájékoztatását arról, hogy az elméletileg rendelkezésre álló járműpark csaknem egyharmada működő képes-e, ha igen mi az oka annak, hogy ezek nem vesznek részt az utak járhatóvá tételében.

Egyúttal kérem küldje meg számomra a 2013. január 14-én az Fkf. menedzsmentje által Önnek írt jelentés másolatát, amelyben kifejtésre került, hogy milyen külső és munkaszervezési okok vezettek a havazás okozta helyzet kezelhetetlenségéhez.

 Üdvözlettel,

Szaniszló Sándor

Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnök

Szólj hozzá

budapest mszp havazás fkf szaniszló sándor györgy istván