2013. jan 22.

Több rendőr jön Pestszentlőrincre?

írta: Lmagazin
Több rendőr jön Pestszentlőrincre?

SZANIS~1.JPGA tavalyi év végén a XVIII. kerületi képviselők előtt bejelentették, hogy átszervezés előtt állnak a kerületek rendőrségi feladatai, amelynek a keretében, ha minden jól alakul több egyenruhás rendőrt kaphat Pestszentlőrinc is. Az azóta eltelt két hónap során a tervekről újabb részletek nem derültek ki, viszont a kerületi bűncselekmények kedvezőtlen alakulása nyomán továbbra is nagy a közterületeken gyakrabban látható járőrök iránti lakossági igény.

Szaniszló Sándor fővárosi képviselő, korábbi alpolgármester (képünkön) levélben kért tájékoztatást a BRFK főkapitányától a Pestszentlőrincet érintő tervekkel kapcsolatban.

dr Tóth Tamás

Budapesti rendőrfőkapitány úr részére

Tisztelt Főkapitány Úr!

A Bp. XVIII. kerületi Önkormányzat 2012. november 22-i képviselőtestületi ülésén a Bp. XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője rövid tájékoztatást adott arról, hogy ez év elején több területen átszervezés történik a rendőrség munkájának tekintetében. Példaként a bűnügyi technikusok ismételten a kerületi kapitányság állományába történő visszahelyezését említette.Tekintettel arra, hogy az elmúlt két hónapban újabb, konkrétabb információkat az Önkormányzat nem kapott, kérem szíves tájékoztatását az alábbi kérdésekben.

- Az említett szervezeti változások mikor kerülnek bevezetésre?

- Hány fő egyenruhás járőr (tiszthelyettes és/vagy zászlós) fogja növelni a XVIII. kerületi rendőrkapitányság állományát, hány fővel lesz több járőr a közterületen?

- Hány darab járőr gépkocsival növekszik a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműparkja?

- Hány darab rendőrségi szolgálati motorkerékpárral és/vagy segédmotoros kerékpárral növekszik a   XVIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműparkja?

- Hány fővel növekszik –a bűnügyi technikusokon kívül- a bűnüldözési és vizsgálati egységek állománytáblája?

- Igaz-e, hogy a kerületben szolgálatot közterületen szolgálatot ellátók, gépkocsizó járőrök ügyeleti rendszere megváltozik és a jövőben ezeket a járőröket egységesen, budapesti központból fogják irányítani, vezényelni?

- Amennyiben központi irányítás lesz, milyen kihatással bír ez majd a kerületi önkormányzatok által finanszírozott egyenruhás gépkocsizó járőrökre és technikájukra, a más kerületekbe történő átirányítás rájuk is kiterjed-e majd?

- Érheti-e bármilyen hátrány a XVIII. kerületet azzal, hogy más kerületekkel szemben az önkormányzat saját erőből finanszíroz közterületi járőrszolgálatot és rendőri jelenlétet?

- Az átszervezésből adódóan milyen arányú fejlesztések várhatóak a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság munkájában?

- Várható-e, hogy az átszervezés eredményeként, hogy a XVIII. kerület frekventált helyein mozgóőri feladatokat ellátó állandó rendőri jelenlét kerül kialakításra?

Kérem Főkapitány Urat, hogy soron kívüli válaszadásával segítse elő a XVIII. kerületre vonatkozóan  elkészítés alatt álló köz- és közlekedésbiztonsági stratégia elkészítését.

Budapest, 2013. január 23.

Tisztelettel:                                                                    

Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő

Szólj hozzá

mszp polgármester közbiztonság xviii szaniszló sándor